Bästa Vittra

Igår var vi uppe vid den gamla lägenheten igen och ropade efter Vittra. Ingen Vittra... Vi ringde då på våra exgrannar och pratade med dem. På nedre botten har de en katt och en hund som Vittra ofta var och terroriserade när vi bodde där. Mannen i huset sa att han hade sett en katt som liknade vår som Viktor (deras hund) hade kelat med samma dag, men han visste ju inte att vår katt var borta så han sjasade iväg katten. En liten strimma av hopp tändes i oss. Hon levde....

Vi lämnade telnumret till oss och vi gick en sväng ut och letade men ingen Vittra.... Tommy var där uppe igen senare på kvällen. Ingen Vittra... Sent på kvällen när vi hade gått och lagt oss fick Tommy ett SMS där det stod att de hade sett Vittra. Yehoooo.... Bara att vänta tills hon kommer fram igen.

Precis nu när jag skrev detta inlägg ringde Tommy och sa att exgrannen har fångat vår underbara Vittra. Åhh vad jag är glad. Det känns som en stor sten har försvunnit. Nu är bara den fortsatta frågan. Vill hon bo kvar hos oss eller kommer hon att sticka iväg igen? Hur gör man för att hålla andra katter borta så gott det går från vår trädgård?

Välkommen hem bästa Vittra.


Badmonster

Jag har fått ett badmonster :)


Fotfarande försvunnen men en spännande kanotfärd väntar

Bästa Vittra är fortfarande försvunnen. Man tänker hela tiden på var hon kan vara och varför hon försvann. Visst kan katter dra på rövarstråt ibland men inte Vittra. Jag tror inte hon har avvikit frivilligt utan att antingen har det hänt henne något som att hon har blivit instängd eller sitter fast eller så har hon blivit bortjagad av de katter som redan bor i området. Hon är kastrerad så jag behöver inte fundera på om hon är ute och raggar.. Det finns några fulingar som bor här i närheten. Elaka jäklar de där... Idag blir det till att sätta upp alla lappar jag har skrivit ut och vi ska ta ännu en sväng upp till vår gamla lägenhet.

Desto roligare blir det till helgen då min mamma, mormor och Isaks kusiner kommer hit. Jag har bokat kanoter och vi ska ut och paddla. Inte mamma och mormor, de skulle plocka smultron. Mamma och mormor tar med sig hundarna och möter upp oss vid ett vindskydd längre fram på kanotleden och tar en fika med oss innan vi paddlar vidare.

Det ska bli så mysigt. Jag och Tommy ska fylla ryggsäckarna med mat så barnen inte blir hungriga och så ska vi ha med oss pinnbröd ut som vi ska grilla över öppen eld. Vi har hyrt kanoterna på Kanotkungen och det är sådan service att de kör ut kanoterna för oss och vi får alla varsin flytväst och en paddel var. Alla får hjälpa till att ta sig framåt på leden. Vi har två stycken kanoter. Kameran ska med och dokumentera färden. Det blir ett litet äventyr för oss alla.


Bästa Vittra

Bästa Vittra i världen är borta. Hon har nu varit borta sedan i Torsdags. Jag är så orolig att det har hänt henne något. Att hon är instängd någonstans och inte kan komma ut eller sitter fast i ett staket, vad som helst.

Vittra är en otroligt social katt så det kan mycket väl vara så att hon har hittat en skön fåtölj hemma hos någon som inte har märkt henne och kanske åkt på semester. Vittra har aldrig varit borta längre än över natten och vi har haft med henne i husvagnen och där sprang hon vind för våg och gick aldrig iväg utan höll sig i faggorna hela tiden.

Vi har varit en sväng uppe vid det gamla huset och kollat men ingen Vittra. Jag har svårt att tro att hon bara går sin väg sådär men man kan väl kanske aldrig vara säker på katter.

Vi saknar henne något oerhört. Visst var vi på väg att hitta ett nytt hem till henne längre fram på grund av Isaks allergi men det här var inte meningen.

Hoppas vi hittar henne snart. Vi har gjort lappar som ska sättas upp överallt i vår by.


Händer inget.

Just nu är jag bara så trött i hela kroppen på grund av stress och renovering. Vi har renoverat hela helgen, katten har försvunnit, Isak och laget har krossat Assyriska i sista fotbollsmatchen för vår säsongen och jag kan inte sova på nätterna för all stress.. Helt slut helt enkelt.

Det går framåt med renoveringen men för sakta, samtidigt som man har dåligt samvete för de stackars hundarna som inte får göra någonting och jag behöver träna inför de kommande tävlingarna. Gahh.. Hoppas det vänder snart.


MidsommarlunchEn liten tradition vi har skapat oss på kontoret är att vid sommartid åker vi alltid till Ulvhälls herrgård och avnjuter en underbar lunch på deras vackra baksida. Vattnet ni skymtar mellan träden är Mälaren och miljön runt och i herrgården är ljuvlig. Det var två rätters lunch. Till förrätt var det räkor på pumpanickel med ett supergott romsmörslikande och till varmrätt var det kyckling med en underbar sås, som jag inte heller kommer ihåg vad den hette, vitlöksrisoli och färska primörer. Till detta var ett glas vin självklart.. Chefen erbjöd sig att köra och det tackar vi inte nej till. På bilden ser det ut som min kollega ber bordsbön hihi..


Läsmani


Just nu är jag inne i en sådan där läsmani och vill bara läsa och läsa och läsa. Det kan bero på att jag har hittat bra böcker. Jag har snart läst ut andra boken om Ewert Grens och den är också otroligt bra. De är tänkvärda dessa böcker och de känns så verkliga och tankarna angående vårt samhälle och hur det är utformat bara flyger runt, framförallt efter första boken. Det hade varit nyttigt att ha någon att diskutera dem med, men att få med mig Tommy på att läsa en bok och sedan ha ett flummigt åsiktsutbyte med honom är helt uteslutet. Tommy somnar innan han ens har öppnat första sidan. Eventuellt någon ljudbok kanske? Jag ska undersöka saken. Någon annan som gillar att diskutera böcker? 
 

          Box 21                    David Beckham lär dig spela fotboll

Det är inte bara till mig jag beställer böcker utan Isak blir även han bombaderad med böcker. Just nu har jag köpt en suverän bok om fotboll av och med David Beckham. Jag har bara ögnat igenom den ännu men jag ska också läsa den. Det är mycket om hur David Beckham tänker och även mycket träningstips som Isak själv kan gå ut och träna på. Jag ska allt ta reda på lite mer om David Beckhams akademi och vem vet. Kanske Isak en dag kan få åka dit och träna, drömma måste man ju få göra iallafall.

Så här står det om den.

David Beckham Akademin i Greenwich, London är den största anläggningen av sitt slag i Europa. Här finns två inomhusplaner, fantastiska undervisningslokaler och en matsal där flickor och pojkar mellan 8 och 15 år kan delta i ett femdagars träningsprogram. Det unika programmet fokuserar inte bara på fotboll utan också på lagkänsla, nyttig mat, hälsa och välbefinnande, psykologi och spelarnas och tränarnas roll inför media.


SM över för i år

Då var SM i agility och lydnad över för i år. Det har varit ett toppenSM. Karlstad med flera är riktiga proffs på att anordna stora tävlingar. Det som jag verkligen har varit mest glad över detta SMet är att lydnaden bara låg en "gata" bort. Jag fick det bästa av två världar under två dagar kan man säga. Jag är ett lydnadsfreak och tycker det är såå kul men jag har inte tålamod att träna och tävla det längre med mina dogs. Jag tävlade flitigt med min första hund men sedan upptäckte jag agilityn och nu även vallningen. Finns inte så mycket tid kvar och det är tålamodsprövande att träna lydnad. Som sagt, vi får se...

Det som jag påmindes om under lydnaden var hur orättvis bedömningen är i bedömningssporter såsom i lydnaden. Bara för att man har gjort sig ett "namn" så får man ett till två poäng högre än "okända" förmågor trots att de "okända" presterade bättre i vissa moment. Det är skittrist rent ut sagt.

Jag höll en av tummarna helst på min klubbkamrat Mona Karlsson och Alfred som tyvärr nollade i apportering med dirigering. Alfred den busen tjuvstartade... Men Mona var nöjd ändå och nu laddar hon om till VM i lydnad nästa helg i Danmark. Lycka till och visa vad ni går för.

Min nästa tumme var till Therese Johansson från Uddevalla som jag tränade lite ihop med för många år sedan när jag bodde i Munkedal och i år hade hon kvalat in med sin "nya" pumi Chi. Jag kommer ihåg när Therese tränade inför sitt första SM med sin Pumi Klara och vi fick agera närgången hejarklack och mer eller mindre hänga över apporterna för att Klara skulle vänja sig vid publik nära apellplan.

I år gick det strålande för Chi och de låg på fjärde plats efter första dagen. Finaldagen gick inte riktigt lika bra då det var varmare och Chi var inte riktigt laddad men de genomförde ändå ett fint program med poäng på allt och hamnade slutligen på femte plats. Hur bra som helst. Stort GRATTIS till Therese och Chi. Femma på lydnads SM, det är häftigt.

För Malin, Nina, Pelle och Tommy gick lagtävlingen sådär. De gjorde en bra insats i hopploppet och klättrade några placeringar men det räckte inte till något stort i år.

Till alla medaljörer i Agilityn vill jag också säga stort GRATTIS och tack för den spännande tävlingen.


AgilitySMSitter nu i husvagnen efter första dagen på SM. Det är ett lite annorlunda upplägg i år med enbart ett lopp individuellt idag och sedan är det omvänd startordning i morgon. Förr om åren har de varit kval på lördagen och final på söndagen. Det är riktiga ormbon uppe i toppen och väldigt mycket nollor i alla klasser. Det kommer bli en kanonspännande dag imorgon.

Tommy och Peg gjorde ett bra lopp i agilitylagklassen men drog tyvärr på sig 15 fel, en vägran och två rivningar, men trots allt ett bra lopp med säkra kontaktfält. Laget tillsammans drog på sig 20 fel. Alla i laget gjorde bra insatser men det räcker inte till för imorgon.

Pana tar hela SM med ro och är nere och socialiserar vid lydnad och agilitybanorna. Hon är kanon, lugn och sansad och reagerar inte på högtalare och dylikt. Imorgon blir det till att shoppa ett nytt täcke till tjejen och en ny sele. Eo ligger i husvagnen och sover och är supernöjd med det.

Jag håller även på att försöka fixa med film från sista dagen från vallkursen där den lilla bruna gjorde ett kanonavslut trots sin ringa ålder. En och en annan femöring trillade ner sista dagen. Nu är det vila i någon/några månader och sedan in i fårhagen igen.


Vallkurs dag 3

Inte så mycket förändring idag på kursen. Vi fortsatte att öva på stopp vilket Pana inte klarade av riktigt. Det var väldigt tydligt idag att hon är såpass ung som hon är och det var mycket överslagsbeteende när vi ökade kravfasen lite.


Vi började med att jobba inne i fållan och Pana var med på noterna tills jag ville att hon skulle lägga sig, men icke. Det funkade verkligen inte. Visst fick jag henne att lägga sig men det var ren lydnad och Pana tyckte det var så jobbigt. Den bästa lösningen var att plocka fram lite godis.. vaaaaaa.. säger nu alla "vallfolk". Godis i en fårhage, är ni galna!!! Men för mig kunde ingen lösning var bättre. Jag blev så glad att Frida enbart gav den lösningen istället för att skrika, banka, trycka eller slå hunden med kopplet till ligg. Verkligen inget jag vill syssla med. Kan man inte lösa det med andra metoder så får vallningen vara för min del. Vet ni vad.. det funkade. Pana lade sig direkt och blev genast mer lyhörd. Vi gav henne enbart godis de första gångerna för att få bort det negativa med att lägga sig som Pana har fått för sig. Vi gick över till att fåren är belöningen och inte godisen relativt snabbt.

Vidare övningar var att försöka hitta balansen och öva stopp genom att fåren var i fållan och jag och Pana på utsidan. Det var lite svårt sa Pana och ville gärna bara springa runt runt. Då blev det lina på och genast blev det mycket bättre när hon inte kunde springa från det "jobbiga". Vi övade sedan resten av dagen på att fösa och driva lite beroende på vad vi olika i gruppen behövde öva på. Pana var lite okoncentrerad och trött idag och som sagt, det var tydligt idag att hon är så ung. Men hon är så duktig.. Min fina bruna tjej.

Imorgon är det sista dagen sedan får hon vila någon månad eller två och låta all vallning landa innan vi ger oss på det igen.


Valldag 2

Dagens får som vi vallade på.


Idag var det jobb i fållan till att börja med. Pana skötte sig med bravur. Jag var väldigt förvånad över hur duktig hon var. Hon strök runt staket och höll bort blicken. Fin tjej.. Tackorna tyckte hon var en liten slyngel men Pana stod på sig och fick lite respekt på slutet. Kanonfin start på dagen. 

Sophie och Meya jobbar i fållan


Sophie och Meya tränar stopp


Resten av dagen fortsatte vi att nöta på stopp som vi började med igår. Där tyckte jag att vi backade ett steg idag. Läggandet har Pana naturligt men det visades inget av detta idag. Hon hade fått lite mer självförtroende från igår och var troligen lite trött också så hon drev på ganska nära fåren idag och ville inte alls stoppa och definitivt inte när jag sa det. Nu i kväll har jag tränat läggande med Pana och Peg. Funkade fint och jag hoppas få med mig lite av detta in i fårhagen imorgon då vi ska få testa på lite kortare hämt.

Världens finaste vallhund

Filmen från idag

Filmen från idag i nerkortad version.


Avslappnings bad

Efter kursen så gick vi ner till den lilla stranden bara ett stenkast förbi fårhagen. Vilken ljuvlig strand. Perfekt för den lilla badkrukan. Hon gick faktiskt i vattnet för att hämta sin leksak.. Vädret ville inte bestämma sig så det var inte så lätt få till någon bra bild men jag har ju tre dagar till på mig att öva på.


Första dagen på vallkursen

Bozz, från kursen.


Vilken tjej jag har.. Hon går över min förväntan varje gång hon träffar fåren. Det märks verkligen att hon är avlad till att valla. Idag hade vi tre olika övningar. Första övningen vet jag faktiskt inte vad det gick ut på men i vilket fall, vi hade dem i lina och gick bakom fåren. Pana jobbade fint men tyckte det var lite jobbigt med att det tog stopp så hon inte kunde springa fort..

Andra övningen var mest för oss förare för att vi skulle få en uppfattning om hur fåren rör sig i förhållande till oss och hunden. Vi hade hunden i lina och fick driva fåren genom två grindar i en åtta. Det var till att ha koll på vilket tempo hunden höll plus hur den rörde sig i förhållande till fåren så att svängarna blev bra. Pana skötte sig utmärkt igen, jag gjorde dock mitt bästa.

Ett av fåren, dock lite felskärpa men ville visa den flirtiga tackan ändå.


Sista övningen för dagen var fösning, tror jag det hette. Vi släppte hundarna och vi var vid fåren och lät hundarna mest få göra som de ville utom att springa in i fåren. Pana var helt otroligt lugn och föste bättre än vad jag trodde. Hon hade ett fint avstånd och kände av när hon kom för nära. Hon ville gärna springa upp och stoppa fåren och hon rundade dem gärna. Lite lät vi henne göra det för att känna sig trygg i hagen men började lite sedan att inte låta henne gå förbi oss, Frida hjälpte mig inne i mitten. Pana blev lite trött i slutet och ville gärna runda lite mer då men hon höll sig fint. När hon blev trött blev hon lite osäker och det var tydligt att det är ung hund. Hon behöver mer självförtroende och jag får vara försiktig med henne så här i början. Hon är väldigt fin och mjuk mina fina tjej.

Jag och Pana med hjälp av Frida
Spännande att se vad morgondagen har att erbjuda. Film på vår vallning första dagen kommer också. Jag måste bara korta ner den lite.


Sveriges tokigaste hund avslutat

Nu är tävlingen, Sveriges tokigaste hund avslutad. Jag och ca 10 stycken till som har suttit i juryn och vi har gjort vårat val och det blev utan tvekan...

Det lokala monstret, inskickad av Torbjörn Skogsberg


Stort GRATTIS.


Vallkursen startar imorgon

Mona och Anton på vallkursen i höstas som jag gick på några enstaka gånger med Peg.


Imorgon börjar kursen. Jag ser så mycket fram emot den och jag hoppas vädret håller sig i schack så vi kan få ut det mesta av kursen. Jag har i stort sett packat allt, laddat kameran och videokameran. Vi har tyvärr inte hunnit åka till Agdala och valla så många gånger som jag hade tänkt innan kursen men jag hoppas Pana är med på noterna ändå.

Lite bilder som tidigare har blivit publicerade. Det är från Somollis när vi var nere i Skåne och hälsade på Pana. Det var IK 2 tävlingar i dagarna 2.

 Lottie i singeltagen


Kubbturnering

Isak kalas blev, trots det kalla blåsiga vädret, en succé. Det svåraste var att få igång grillen.  Vi fick göra en läsida av kompostgaller och filtar och det funkade så att barnen kunde få sina efterlängtade hamburgare. Det blev hamburgare och maschmallows med mariekex och en chokladbit instucken till efterrätt. De fick grilla sina maschmallows själva och det var kladd överallt men mycket uppskattat.

Viktor väntar på sin tur


Hungriga barn


Maschmallowsgrillning med Frida F och Anton


Frida S äter maschmallows och försöker undvika att bli kladdig


Världsklass

Match idag igen men Åkers IF P-00. Matchen utspelades i Enhörna och var lite kaosartad i början då en bil med fyra spelare körde fel så vi fick börja utan dem. Det avspeglades på killarna och efter tio minuter låg de under med 2-0. Det trillade även in ett tredje mål och då skärpte killarna till sig. De fick till ett mål och hoppet började tändas. Enhörna fick in ett mål till... 4-1 och halvtidspaus. Lite peptalk i halvlek och det var ett annat gäng som gick ut på plan. De började spela som jag vet inte vad. De var grymma och nätade gång på gång.

4-4 målet var av världsklass.. Tim kommer på mittfältet och kippar in bollen mot motståndarnas mål, Isak står perfekt placerad och gör en nicktouch bakåt över målvakten och in i mååååål. Vilket mål av min underbart duktiga Isak och vilken känsla i högerfoten av Tim. När det var tre minuter kvar tappade Åker fokus och Enhörna fick in bollen hela två gånger till så matchen slutade inte helt rättvist 6-4 till Enhörna. Som vanligt efter killarnas match var det en stolt mamma och tränare som åkte hem och skulle förbereda ett kalas för Isak.

När vi kom hem så upptäcker jag att jag har glömt min jacka i Enhörna. Gahhh.. så går det när man tjatar på barnen att de inte ska glömma något vid bortamatcher. Vad göra.. jo, skicka Tommy för jag har ett kalas att förbereda för tio kalassugna galna ungar. Underbara Tommy fixade det galant och om jag ska vara ärlig tror jag att han var rätt nöjd över att slippa förbereda för kalaset..


Avslutning i spöregnAvslutningen var vid dansbanan i Engelska parken. Ett underbart ställe, men inte när det regnar. Barnen satt uppe på dansbanan så de höll sig torra och en hel del föräldrar fick också plats, men inte alla. Vi kom som vanligt i sista minuten så jag fick nöja mig med en plats i utkanten så det blev inga bra bilder. Det var ändå så mörkt så det var svårt att få till något bra. Men det var som vanligt mysigt med skolavslutning och uppträdande av duktiga elever.

Några stackars föräldrar som inte fick eller ville trängas uppe på dansbananTräningstävling

I tisdags var det träningstävling på klubben. Det var kul som alltid. Jag är både nöjd och inte nöjd. Jag blir galen på alla konstiga saker jag har för mig. Och är det någon som kan svara på varför man gör samma fel om och om igen, trots att man vet att det inte funkar. Jag har en stoooor svaghet och det sitter i ryggmärgen på något konstigt sätt. Jag vet inte var det kommer ifrån. Det är att vid svängar så överroterar jag med överkroppen och då skjuter jag automatiskt ut höften i sidled varvid det är en utomordentligt bra signal till min lilla sheltie att springa i en stor vid båge förbi hindret. Gahhhhh… Denna signal är förträfflig vid rundahinderpassage men den vill jag inte ha vid vanliga 180 grader svängar. När jag gick bavandringen igår så tänkte jag extra mycket på detta, hur jag skulle undvika överroteringen, men trots detta så gjorde jag den idiotiska ”höftutskjutarsignalen” och Eo är klockren på den. Dessutom gjorde jag den två! gånger och extra kraftigt. Jag blir så trött på mig själv ibland. Detta var i agilityklassen men annars gick det bra. Hon tjuvade på kontaktfälten vilka jag fick göra om men hon har en härlig attityd och springer på. Inget slalomfel i sikte och det känns sååå otroligt skönt om det kunde släppa. Jag hoppas få tag på filmen så ni kan se den idiotiska signalen jag ger Eo. Great dog! Shame about the handler!!


Hoppklassen gick mycket bättre då jag backade i 180svängarna istället för att rotera runt och eliminera risken att skjuta ut höften… och det funkade. Så kul. Nu måste jag börja träna på att backa i svängarna istället för att rotera. Eo svarade fint på backningen så det kan funka. Hoppas..

Vi gjorde en nolla i hoppklassen vilket kändes otroligt skönt och ett pinnhål upp i självförtroendestegen. Det var längesedan vi presterade det. Vi hade lite stora svängar på en del ställen då Eo låser sig lite på hindren och drar iväg och farten i slalom måste vi träna på. Vi har en alldeles för långsam slalom och med att självförtroendet ökar så kommer Eo att trycka på bättre framåt mellan hindren också. Malin och Ronja fick bättre svängar och har en snabbare slalom än vi och klådde oss på tid. De är på gång nu och det är så roligt att se.

Det var en passage i banan som jag inte riktigt fick till med vare sig Eo eller Peg som jag också körde ett lopp med och det var, ni får ursäkta min fina teckning jag har inget fint banritarprogram, mellan 7-9. Jag fick inte till bytet ordentligt så jag kunde förbereda svängen inför nummer 10 vilket resulterade i att hundarna flög över 9 och fick en väldigt vid sväng till nr 10. Jag såg inte någon som fick till den svängen ordentligt.

Det ser kanske inte så svårt ut på ritningen men avstånden var så att det var på håret att man hann till rätt plats om man hade en snabb hund. Denna kombination blir det nog att slipa på vid nästa träning. Testa bakombyte, framförbyte och blindbyte, vilket blir bäst och snabbast. Tidtagning är det som gäller.


Ny bok

Ska lägga mig och fortsätta läsa boken, Odjuret av Roslund & Hellström, jag köpte för någon vecka sedan. En riktigt otäck bok. Det handlar om en förymd fånge som är sjukt störd. Han har mördat och lemlästat två små flickor och är en ökänd pedofil. Det är lite med avsmak jag läser boken och den är detaljrik och har ett ganska rått språk. Boken är så spännande för man nästan vänder blad innan man läst färdigt den sista för och se om de får tag i svinet.

Jag brukar aldrig läsa eller se trailers om vad böcker och filmer handlar om. Jag tycker att det förtar spänningen och alltsom oftast berättas eller visas hela boken eller filmen i trailers eller en beskrivning av boken. Jag vill bli överraskad helt enkelt.


Inlärning av däcket

Peter Rodins Eema. Från Karlstad förra året.


Igår påbörjades Panas inlärning av däcket. Inga större problem. Vi åkte till klubben direkt efter jobbet och det var så mysigt att bara vara vi. Jag tror Pana uppskattade det också, men risken blir att man tränar lite för mycket. Dte är lätt hänt när man har så kul. Jag gjorde nog lite för mycket igår för den lilla bruna tjejen blev lite vimsig och ofokuserad. Men.. då vet jag på ett ungefär hur mycket hon orkar jobba.

Vi började med det låga däcket och jag shejpade igenom henne. Inga problem. Lite svårare blev det med lite fart, då var det lätt hänt att hon slant iväg på sidan. Det jag märkte när jag skulle ta tillbaks henne var att hon sökte mig inte på utsidan utan sprang gärna in bakom ryggen för att ta hindret igen istället för att gå på utsidan. Bakläxa på cirkelträningen helt enkelt och det tränade vi idag på lunchen. Kändes genast mycket bättre och hon var väldigt följsam.

När det nu gick så bra och hon siktade fint lade jag till ett hopp efter och det funkade så jag testade med ett hopp framför. Men det var alldeles för svårt så det väntar vi med. Till sist så testade jag några däck på fullhöjd och det var lite svårt men hon fixade det fint och det blev några repetioner. Vi hade lite småpauser emellan och låg och mös i gräset och kollade på de andra som var där på klubben och tränade. Härlig kväll.

Nästa vecka är det vallkurs. Jag ser så sjuk mycket fram emot det :)


Fotboll, fotboll, fotboll

En gammal bild


Jag har varit lite dålig på att uppdatera angående mitt och Tommys andra projekt som är fotbollsträning av Pojkar-00 och 01. Det har nu utökats till att vi även tar ut laget inför kommande matcher och vissa matcher har vi även hand om coachningen. Detta är superkul men såå svårt.. När vi har hand om coachningen hinner man inte se något av matchen för man har fullt upp med att kolla vem som ska byta med vem osv. Den näst senaste matchen mot Assyriska hade vi två stycken sexor som vi bytte rakt av med. De spelar 7-manna fotboll för första året. Det funkade superfint och vi hann med att prata med killarna som var på bänken.


Träningarna har blivit bättre och bättre och de börjar förstå att jag och Tommy menar allvar. Det inte är någon lekskola på träningarna och att det är på träningarna vi ska lära oss för att det ska fungera på matcherna. Vi är absolut inga slavdrivare bara väldigt konsekventa. Det märks redan nu vilka som är riktigt intresserade och vilka som är där för att föräldrarna vill det eller bara för att en kompis är det. Självklart ska alla få vara med men på de villkor som finns där.

  1. Att alltid göra sitt bästa,
  2. Att alltid behandla varandra med respekt och
  3. Lyssna på tränarna när de pratar.

Redan på dessa veckor under våren/försommaren har killarna växt och utvecklats. Det är så roligt att se dem på matcherna.

Den näst sista matchen mot Assyriska fick de i och för sig stryk med ganska mycket men det gjorde inget för de gjorde en sådan grym match. Hela laget kämpade så de nästa grinade och när de hade bollen spelade de bollen som ett lag, jag var lite tårögd efter matchen för jag var så stolt över dem. Detta fick de givetvis höra när vi hade spelat klart. Att Assyriska var så otroligt mycket bättre än oss kunde vi inte göra något åt utan vi fick fokusera på de bitar vi gjorde bra. Vi lyckades göra två mål varav Isak gjorde ett. Min lilla fotbollsprins.


Träningen i torsdags var superrolig och de som var med gjorde en riktigt bra träning och det märktes på matchen igår. Vi vann med 6-4. Andra vinsten för säsongen och denna var välförtjänt för fy sjutton vad bra de spelade periodvis. Vi hade i och för sig lånat in den bästa killen i 99orna och deras målvakt, men det hade inte spelat någon roll för våra killar var kanonduktiga igen. Det roligaste var nog när tränaren och en förälder från 99orna tycker att 00orna har till viss del har ett bättre passningsspel och spelar mer som ett lag än vad 99orna gör som är ett år äldre. Tränaren för 99orna ville även låna några av våra spelare till deras matcher, vilka vet vi inte ännu, men det är superkul. Det är även härligt att vi kan samarbeta mellan lagen och ha en bra stämning för det gynnas vi alla av. Framgång föder framgång… för alla lag i föreningen.


Nu ser jag fram emot träningen på torsdag och sedan FOTBOLLS-VM!!!! Familjen kommer att vara klistrad framför tv:n i två veckors tid. Två matcher om dagen… Kan det bli bättre.

Jag bara älskar fotboll!! Förra VM:et slog vi vad om en middag vem skulle vinna VM. Sista inlämningsdag av sin kandidat skulle vara inne sista Maj så det var seriöst och inget fusk med att plugga på som galningar i all media. JAG VANN!!

Jag tippade Italien och alla bara garvade åt mig men jag var övertygad och Italien vann som sagt hela rasket för 4 år sedan. I år är jag faktiskt inte lika insatt så jag vågar mig inte på någon gissning. Det får väl bli inbördes i familjen i år.


Premiärdopp

Idag skulle det bli premiärdopp för Pana var det tänkt men ack vad vi bedrog oss. Vilken badkruka.. Vi skulle till en liten vik med sandbotten och långgrunt strax bortanför oss. Men just idag var det ett gäng pensionärer med värsta matsäckarna som hade fått för sig att fira Sveriges nationaldag just där så vi fick åka till ett mindre bra ställe för hundarna att bada. Som vanligt slängde sig Peg i och Eo stod bakom min rygg. Pana doppade tassarna lite bara.

Pana snodde leksaken när Peg hade hämtat den
Hon ser inte smartast ut :P


Inget kanonfoto men jag gillar spegelbilden


En stackars ensam leksak kvar efter dagens vattenlek


Kalas och IKEAbesökKlart vi skulle ha kalas för Isak i fredags när han blev den ärofyllda åldern 10 år. Självklart fick det bli en fotbollstårta till fotbollskillen. Isak fick frukost på sängen inklusive en massa presenter. Bland annat kläder och en hett efterlängtad studsmatta. Vi hann inte montera ihop den på morgonen av förklariga skäl så det fick vi göra när vi kom hem från jobbet. Johanna var snäll och hjälpte till.Det var ett tufft jobb att få dit alla fjädrar, men det gick till slut.Ett säkerhetsnät till studsmattan var klart Isak skulle ha. Nu har han sin "wrestlingring" att träna i. 

 

På lördagen drog vi till IKEA och shoppade. Vi hade redan bestämt oss för vad vi skulle ha så vi inte kom hem med hur mycket som helst. Vi köpte barngrindar till hundarna och garderobsinredning till Isak. Isak fick även badrumsgrejer till sitt lilla badrum. Det blev supermysigt med färgerna grått och plommonlila. Isak har även haft en kompis sovandes över här till idag. En toppenhelg för min prins.


Världens bästa son fyller årVärldens bästa Isak fyller idag 10 år.

Det känns som det var igår man låg där på BB, rusig av hormoner och helt överväldigad över vad man hade varit med om. Fött en liten pojke till denna värld. Vilken fantastisk känsla. Isak var en mönsterbäbis när han var liten. De första åren var hur härliga som helst sedan kom humöret. Isak började få åsikter om allt och alla. Men han var fortfarande världens mest mysiga kille. Vi hade våra duster när han skulle till dagis eller gå och lägga sig om kvällarna, men så fort han hade somnat så ramlade all ilska av och man satt där vid sängkanten och beundrade sin underbara son med en värme och kärlek inombords som inte går att förklara. Jag kan än idag stå och beundra honom när han sover. Han är ju världens finaste.

Ett härligt minne jag har av Isak när han var ca tre år och hjälpe till att bära in ved. Han hade en egen liten skottkärra som han staplade ved på men det var ett bråkigt vedträ som ramlade ner hela tiden. Isak plockade tålmodigt upp men så ramlade det ner igen och så höll det på några gånger. Till slut satte sig han sig ner helt förtvivlad och slog ut händerna och sa med uppgivenhet i rösten, - Jag ooorkar inte mer, jag orkar verkligen inte mer. Det rann även en liten tår på kinden. Han var så söt. Isaks första breakdown, hoppas det blir få sådana i hans fortsatta liv.

Vi har haft några tuffa år och har även gjort en lång flytt till östkusten. Isak har acclimatiserat sig superbra och har många vänner och är duktig i allt han tar för sig. Jag är så stolt över min prins som har blivit ståtlig kille på hela tio år. Jag ser fram emot att få se honom växa och det är med skräckblandad förtjusning jag ser honom närma sig tonåren.

Jag älskar dig Isak. Grattis på födelsedagen!!


Liten utvärdering

Bloggen ligger ganska lågt prioriterat just nu. Det har varit mycket med flytten och nu kommer renoveringen ta en hel del tid. Jag tänkte då passa på att göra en liten undersökning. Bloggen är inte så stor och den är delvis för mig men även för mina läsare och jag vill då passa på att höra vad ni tycker och vad ni helst läser om, eller är det bilderna ni kollar på etc. Tyck gärna till om ni tycker att bloggen är svårläst, för smal, för bred, ja allt ni kan komma att tänka på.

Detta är mycket uppskattat av mig om ni vill ta er en liten minut att skriva ner för jag vill gärna utveckla och göra bloggen mer intressant även för utomstående.

Tack på förhand


Liten blir storPana har börjat löpa. Hon är nio månader på Söndag så det var väl dags nu.

RSS 2.0