Ny generation

Igår var vi och hälsade på den nya generationen får på Skäggesta gård.. De var helt bedårande :love:

Först hälsade vi på baggarna som hade fått flytta ut till höladan till förmån för de nya tillskotten.


De nyaste tillskotten fick en egen box tillsammans med sina mammor


De lite äldre lammen var ute i de större boxarna


Det modigaste lammet ville smaka på Vincent :DBrorsorna

Nu är min underbara Isak här för att ha vinterlov. Jag hämtade honom på tåget i lördagsmorse. Vi har sedan dess hunnit mysa en himla massa och igår var vi och geocachade i Södertälje.

Gårdagen var trots sitt lite underliga väder en toppendag. Dagen började med agilityträning i ridhuset med Eo och jag är så glad för det gick så j-la bra rent ut sagt. Hon var superladdad och slalomen var 100%. Hon var superfokuserad och det var som slalomproblemet aldrig har funnits. Vilken känsla, det är bara att hoppas att vi har tagit ett steg framåt och jag får verkligen akta mig för att hamna tillbaks till slalomproblemet. Allt kommer att visa sig på nästa tävling och jag får verkligen göra en plan för hur jag ska hantera eventuella bakslag på tävlingen för att vi ska kunna gå framåt senare. Nästa tävling blir lagtävlingarna i Kista så jag har några träningstillfällen kvar..

Efter träningen drog hela familjen till Södertäljes gamla militärförläggning Ing1. Emelie och Johanna följde också med och i nästan 10 cm slask släpade vi runt hundar och barn för att leta cacher. Vi hittade 6 st denna gång och det finns några kvar som vi ta en annan gång. Fika hade vi givetvis med oss så det gick ingen större nöd på oss.

Idag har mina fina barn varit ute och åkt lite pulka. Det blåser väldans ute men lite frisk luft fick vi iallafall.

:love: En lycklig lillebror


Alla hjärtans dag

Här kommer mitt bidrag till alla hjärtans dag lite i efterskott då det har varit lite mycket här hemma.

Jag har virkat ett hjärta var till varje (tvåbent) familjemedlem. Finaste familjen :love:

Tanken är att jag ska klistra upp dem i en ram och hänga upp dem på väggen..


Vacker vinterdag

Idag har det varit en helt underbar vinterdag. Hela helgen har varit helt ok fast idag har solen strålat hela dagen. Hur underbart som helst.

Lördagen inleddes i fårhagen tilsammans med Pana och jag var relativt nöjd med våra två pass. Vi gick framåt i både fösningen och drivningen men jag känner mig fortfarande ganske osäker när det händer något oväntat. Vi tragglade lite med vänsterflankningen som jag har upptäck är hennes "svåra" sida. Lördagskvällen tillbringades i goda vänners lag med Anna och Krille. Vi käkade tacos och sedan intog vi glass och Krilles specialkolasås medan vi sneglade på den usla omgången av melodifestivalen. Tävlingsmänniskor som vi är var vi tvungna att avsluta med en match i bowling på Wii. Har inga kommentarer angående hur slutresultatet föll ut :P

Söndagen började med agility för Pana och Eo och jodå jag fick ändå till lite bra träning. Pana fick mest bara känna lite på hindren och jag fick öva lite tajming. Eo körde en kombination och till slut fick vi till även slalom relativt bra. Tyvärr blev jag lite väl frustrerad idag på Eo och då går det inte att träna men vi bet ihop och började om vilket faktiskt resulterade i bra avslut. Skönt..

Jag svängde förbi affären och köpte en engångsgrill och korv för att grilla lite. Vi tog pulkan och gick till baksidan av huset för att packa upp grillen och åka lite pulka. Kvalitetstid med familjen och riktigt söndagsmys..
Pajer Pajer... Pajer överallt

När jag fyllde år så fick jag en pajform och en superfin kokbok med enbart pajrecept utav Malin och Niklas. Det var så mycket goda recept så jag ville prova alla på en gång. Jag har bara fått gjort ett recept hittills men siktar det blir nog en paj till helgen eller kanske en till Öppna förskolan på torsdag.Den första pajen jag har bakat avnjöts i sällskap men Malin och Mikaela. Det blev Smulpaj med mörkchoklad och mintpäron. Ljuvligt god...


Vad sägs om Smulpaj med vit choklad och jordgubbar eller Kiwismulpaj med daimcrunch. Gillar man nötter så finns Choklad och Hallonsmulpaj med Jordnötter eller Hasselnötspaj med Päron. Detta är bara en bråkdel av de underbara recept som finns i kokboken.


En ny medlem

Här kommer ännu en ny medlem av familjen. Den har inget namn ännu men det kommer väl.Draken var tvungen att provflyga lite men fastnade i ett träd :P


Mönstret köpte jag HÄR

Pona har fått en brorsa

Pona har fått en bror, Flönn. Flönn är mönstrad efter Anna Larssons Flynn och ska flytta hem till dem. Jag hade lite konflikter med Flönn men vi gjorde en kompromiss angående hur han skulle se ut men jag blev relativt nöjd med slutresultatet. Flönn är extra nöjd med sitt hjärta som enbart består av får..

Som ni ser har Pona varit i fight med Pana men Pona klarade sig ganska bra. Örat är lite tilltygat och hon har lite skrapsår på ena benet annars är Pona vid gott mod. Jag får väl se till att laga hennes öra..


RSS 2.0