Uppdateringar kommer

Bilden tagen innefrån husbilen :) Kan inte klaga på utsikten..


Just nu sitter jag i husbilen på en underbar plats på hällarna utanför Visby och betalar räkningar. Tommy och Isak är på Vattenlandet med Niklas och jag, hundarna och Vincent stannade i husbilen för lite fix på nätet. Med brist på el så kan jag inte uppdatera ordentligt ännu men jag har massor av bilder från vårat turistande och geocachande. Vi har hittat ett gäng cacher. Vi hinner inte så många per dag då det är otroligt varmt och vi vill inte släpa runt Vincent i denna värme.

En händelserik vecka hittills med underbara platser, kanonsällskap, träningstävling på Klinteortens HU och en hel del geocachande. Mer kommer det att bli då tävlingarna börjar imorgon. Jag håller på att skriva ihop lite om varje dag i ett worddokument som jag kommer att lägga ut lite pö om pö.


Trevlig Midsommar

Trevlig midsommar allihop :)


Semesternöje

Imorgon bär det av till Gotland för semester och agilitytävling. Vi kommer att semestra fram till fredag då agilitytävlingarna på Visby brukshundsklubb startar. Vi kommer att debutera med Pana officiellt, det ska bli spännande. Både jag och Tommy kommer att köra henne då Tommy dömer lördag och Söndag så vi får se hur det går. Hon är otroligt fräck att köra i alla fall.

Det är nu tredje gången vi är på Gotland och vi har turistat en del under de gånger vi har varit där och så kommer det också att bli denna gång. Det som blir skillnad denna semester är att vi kommer att inrikta oss på geocachingen under semestern. Hela Gotland kryllar av cacher och vi kommer att försöka hitta några cacher varje dag i början av veckan. På torsdagen ska vi till Kneippbyn och vattenlandet.

Alla cacher på Gotland


Det som är extra roligt med geocaching är att man oftast hamnar på ställen som man aldrig annars skulle ha besökt samtidigt som det är en skattjakt. Ibland måste man även lösa några gåtor för att lista ut var cachen kan vara.


Mammagrupp

Igår var jag, Vincent och Isak på öppna förskolan och träffade de andra mammorna med barn som var i samma mammagrupp när vi var gravida. Vi hade bestämt en tid för att göra gipsavtryck med barnen innan öppna förskolan stängde för semester. Det var kul att träffa alla, det var bara Sara som fattades, med sina söta bebisar.

Här är gänget :)


Vincent har redan börjat spana in tjejer


Isak och Vincent gjorde ett specialavtryck. Här är modellen innan gipset hälls i.


Det ultimata kopplet?

Äntligen har jag hittat det ultimata kopplet, tror jag i alla fall. Kopplet är kombinerat koppel och kampleksak med fjädring. Just nu har jag ett fjädrande koppel till pana, eller rättare sagt, det var fjädrande. Hon har lite svårt att behärska sig när det gäller att gå i koppel och då känns det bra att ha ett fjädrande koppel som dämpar lite både för henne och mig.

Pana älskar att kampa och det är oftast kampleksak vi använder när vi tränar. Hon leker också med kopplet när hon får lov till det så jag har alltid en "leksak" med när vi är ute. Dock så vill jag ju ha en speciell leksak på tävling och oftast kan man ju lägga sin leksak på bestämd plats utanför banan. Ibland inträffar det att man inte kan lägga sin leksak där utan att det blir för uppenbart att den är där och ibland är inte ens banområdet utmärkt och då vet man inte var grejerna får vara. I nuläget så vill jag gärna belöna Pana så fort som möjligt efter loppet då vi är så färska. Som sagt, så hoppas jag nu att jag har hittat det ultimata tävlingskopplet för kopplet finns ju alltid i slutet.


Mina pojkar

Mina fina pojkar :love:

Inofficiell debut

Ikväll var vi iväg på Sörmlands cup för vår inofficiella debut i agility. Det var Per Heinerud som dömde och han hade minsann inte satt ihop några nybörjarbanor. Det var riktigt trixiga banor för en helt färsk hund. Pana är otroligt duktig men det är en herrans skillnad på att träna och tävla.

Överlag så hade jag svårt att tajma och hamnade lätt efter eller var felplacerad, men det kanske inte är så konstigt efter alla dessa månader av uppehåll. Pana var grym och hade perfekta kontaktfält och jag var riktigt duktig med att låta henne stå och vänta på okejkommandot. Jag diskade henne när hon flöt ut i en "stjärna" och tog fel hinder och sedan tappade jag henne helt. Vi gjorde ett litet stopp och började på ny kula och avslutade helt ok.

Hoppklassen är jag väldigt nöjd med. Jag drog ur henne lite för tidigt i slalomen då jag skulle göra ett framförbyte efter slalomen och sedan styrde jag henne fel i slutet. Hon är extremt känslig och reagerar på minsta lilla nyck. Sedan måste jag sluta med att ropa på henne som en besatt galning. Det räcker med ett enkelt Pana och inte typ tusen upprepningar när hon ska svänga... Gahhh.. Jag måste sluta med den olaten!! Det får bli mitt mål med tävlandet i sommar. Lugn  och stillsam handling i sommar ska jag jobba på.

Pana var så duktig i kväll och hon har ett tryck och vilja som är underbart. Hon är otroligt lyhörd och helt fantastisk att köra. Nu gäller det att förvalta denna oslipade diamant. Fina fina lilla brun..


Utflykt

Idag har jag och Vincent varit hos Malin och hennes Viktor på besök. Malin träffade jag på mammagruppen och hennes Viktor föddes 6 dagar före Vincent. Även om våra barn enbart är 6 respektive 7 veckor å var det kul att se att pojkarna faktiskt reagerade när den andra lät. Vi har fikat och tagit en promenad till Malins hästar.

Reine är nytillskottet i hennes flock på fyra hästar. Reine är, om jag inte minns fel, 5 veckor gammal och alltså jämngammal med våra söner :)

Det är även i närheten av Malin som det är tänkt att jag ska hjälpa till med en flock får. Det är Viktors farbror som äger fåren och de behöver hjälp in i mellan med olika aktiviteter. De är inte riktigt invallade men det kommer jag få hjälp med. Det är inte riktigt sjyst att låta Pana valla direkt på dem om de är helt galna. Vi får se om vi kan hjälpa till på det sättet jag vill. Bara vi får tränat lite till så kommer det alldeles säkert att bli bra.


Charmigt föl


Debuten närmar sig

Idag har jag varit iväg och tränat agility för första gången sedan sent i höstas. Jag kommer att bli jag som debuterar Pana officiellt och då är ju det bra att ha tränat först. När jag blev gravid så var vi endast på nybörjarstadiet och nu är hon så gott som startklar efter att Tommy har tränat ordentligt dessa månader. Hon är verkligen skithäftig och så duktig.

Jag är väldigt ringrostig och har ingen kondition alls. Jag försökte verkligen springa snabbt men jag tog mig fram som en snigel. Tommy hade byggt upp en agilityklass 1 och jag tyckte allt att vi klarade det bra. Det var så roligt att springa igen. Jag och Pana har en träningstävling på torsdag att se fram emot sedan ska jag på en kvällskurs för Eva-Marie nästa vecka så vi hinner att köra ihop oss lite innan debuten.


Fotbollsgolf

Idag har det varit avslutning för Isak i Engelska parken. Ett toppenväder och lyckliga barn som började sitt sommarlov idag. Efter avslutningen tog vi en sväng till vårt lokala café och inhandlade avslutningsfika. Har tyvärr inte hunnit baka. Skulle helst vilja ha en hembakad jordgubbstårta, kan det bli mer somrigt.

På eftermiddagen var det dags för Isaks kalas. I år så hölls kalaset på Morrarö fotbollsgolfbana. Hur kul som helst. Fotbollsgolf är precis som minigolf (bangolf) fast med fotboll. Det var 4 tappra spelare (tyvärr lite avhopp i sista minuten) och en domare/poängräknare. Jag och Vincent var åskådare och hejarklack.

Banan bestog av 18 olika hål med olika hinder att ta sig över, under eller mellan. Hålen var även olika långa. Det var riktigt roligt och vi kommer att komma tillbaks. Det var pay and play så det är bara att åka dit. Kalaset som vi beställde för killarna ingick det spel på banan sedan serverades det hamburgare och glass. Helt perfekt att ha kalas på det sättet. Jag behövde inte göra någonting och inte var det så dyrt heller.

Koncentration på greenen


Halvtidsresultat


Information vid varje hål


Semester

Oj oj oj vad det planeras här hemma. Vi kommer i år att ha ungefär sju veckors semester ihop och för detta krävs det planering. Vi har varit i valet och kvalet om att åka till Gotland även i år då vi har lite strul med vår husvagn. Men som en ängel lånade svärmor ut sin husbil så det kommer bli drygt en vecka på Gotland.Gotland var Isaks enda önskemål så det är kul att det blir av. Vi åker midsommardagen och kommer hem vecka 27. Då kommer jag att möta upp Isaks pappa och Isak åker med honom till Bohuslän för semester. Jag, Tommy och Vincent åker i slutet av veckan upp till Skutskär för att tävla i fyra dagar. Därefter har vi inte riktigt bestämt och vi ska vara hemma eller om vi ska åka till Ulricehamn för att tävla. Till Bohuslän ska vi i alla fall i år och det blir i slutet av Juli.

Vi kommer att åka ner till Bohuslän och ska bo på Uddevalla BK under vecka 29-30. Eva ska hålla kurs där och har hyrt anläggningen och ska själv bo där under kursveckorna. Vi kommer att hyra in oss på en husvagnsplats och har alla förnödigheter vi kan önska oss plus en hel agilitybana till vårt förfogande på kvällarna efter kursen. Dessutom kommer jag att träffa många av mina gamla hundtränarvänner, det kan inte bli bättre. Därifrån har vi också nära till allt, från bad till uteliv.

Jag kommer även att försöka åka och valla under semestern, så Jenny jag kommer att våldgästa dig och dina får om du är hemma :) Vill gärna träffa din lilla stjärna också även om risken för valpsjuka kan infinna sig. Skulle valpsjukan infinna sig i mitt sinne så tänker jag bara tillbaks på tiden när Pana var valp, då går det fort över...

Imorgon slutar Isak skolan och sedan börjar vår sommar, Tommy jobbar fram till midsommar sedan är hela familjen lediga tillsammans :)


Vallkurs

I söndags var vi på Eknäs och skulle valla en halvdag på kursen. Nu slumpade det sig så att det blev enbart ett tillfälle och vi får det resterande tillfället en annan gång. Det vi vallade var spännande. Det var en helt ny plats och nya helt galna får... Som tur var så fick jag nya får när det var min tur då två hundar plus Chip som var "stopphund" hade försökt valla på dem. Det var när fåren drog upp i berget som Stefan tröttnade på dem och bytte ut dem.

Här är den del av hagen vi vallade på


Hur gick det då med vallningen.. Jag är relativt nöjd. Vi går framåt i utvecklingen och hon jobbar mycket bättre och mer koncentrerat nu. Dock orkar hon inte så länge och hon gör då ett rusande mot fåren och vi får börja om. Det är så energikrävande men nu har jag börjat prata mer med henne och och kan på det sättet hjälpa henne att fokusera. Vi har även börjat med att försöka dämpa farten och det funkade bra. Stoppen funkar bra när hon är i balans annars tycker hon det är svårt. Det är svårt att få hundarna lägga sig ur balans men det kommer väl. Jag hann inte börja med hämtträningen men ska försöka göra det vid nästa kurstillfälle. Tills dess är det väl att traggla på som vi har gjort. Jag har film på vallningen som jag hoppas få redigerat till en kortare variant som kan visas senare här i bloggen.  

Varför ha hund när det fungerar lika bra med barnvagn :P


Elin och hennes Working Kelpie Ness


Stefans elvaåriga Chip fick jobba hårt under dagen med att styra och hålla fåren åt oss.


Krilles Race in action


Fåraherden Krille


Chip hade fullt fokus hela tiden


Isaks dag

Igår var det Isaks dag. Han fyller hela 11 år. Grattis min underbara son. Jag älskar dig!!!!

I förrgår eftermiddag så kom min syster med barn till oss. Isaks dag började med att allihop väckte honom med frukost, sång och presenter. Vi åt frukost tillsammans allihop innan jag och Isak åkte till fotbollsplanen för dagens hemmamatch. Resten av familjen kom till matchstart.

Vilken början på dagen. Laget vann med 3-2!!! Hela laget gjorde en superinsats och Isak gjorde kalasräddningar i målet och blev en hyllad medspelare. Laget sjöng för Isak i omklädesrummet efter match.

Efter matchen gick vi hem och åt lunch och tog det lite lugnt innan det blev tårtdags och fler gäster.

Så här tillbringade vi eftermiddagen.


Senare kom Tommys mamma och bror.


Då blev det hemmagjord tårta, som Tommy gjort och isak dekorerat


Dagen avslutades med en grillning och ett bad för hundar och barn i malsjön. En toppendag helt enkelt :)


RSS 2.0