Uppdatering

Jag vet att uppdateringen är usel men hinner och orkar verkligen inte nu. Jag har fortfarande inte fått in bilderna från helgens vallkurs i datorn men jag ska försöka hinna med det snart. Det blev inte så många då vädrets makter beslutade sig för att ösregna hela eftermiddagen.

En snabbrapport från kursen kan jag dock bjuda på så länge. Den var kanon. Jag fick lära mig ytterligare nya saker som jag kan ha med mig i min ryggsäck när jag åker själv och tränar. Pana har en härlig djurkänsla så det är inget jag behöver bekymra mig om. Däremot är våran relation lite si och så med. Pana vill helst göra själv och tycker inte att jag ska styra och ställa så detta är något vi ska träna vidare på. Jag har fortfarande svårt med vad det gäller "attityd" från hundens sida gentemot föraren men jag börjar förlika mig med idén och kommer testar lite olika sätt som känns bra för mig. Jag vet att jag kommer att få göra några val längre fram i träningen men det får jag ta då. Just nu känns det ok och jag tar träningen härifrån.  

Vi jobbade lite med att fösa, tror jag det var. Jag först, fåren sedan och sist Pana. Detta gick utomordentligt. Hon går lugnt och sansat och balanserar bra. Det är bara att fortsätta så. Vi jobbade även lite i en mindre fålla och då funkar det bra när vi går tillsammans runt men ska hon jobba själv i balans är det lite svårare. Lite mer självförtroende är att önska där. Vi tränade även lite olika valpövningar nere på stora fältet och det var så hornen i pannan på Pana växte fram och hon tänkte minsann inte alls samarbeta med mig. Hon drar inte iväg till fåren eller på något annat sätt är stökig utan hon bara ignorerar mig helt enkelt. Så nu är det lina på hädanefter och hala in hunden när hon inte kommer när jag ropar. Sist på dagen kom lite slyngeltendenser fram som att kasta sig fram och få fåren att göra en liten rusning. Sedan det här att bara ignorera mitt ligg. Antingen sitter hon som ett fån och bara tittar på mig som hon inte fattar något eller så går hon iväg och käkar bajs..  Gahh.. Hon lägger sig fint naturligt men det är när jag ställer lite krav eller kommenderar henne som hon inte tar kommandot. Skitunge... Men det ska det bli ändring på. Mer träning!!

Jag ska iväg idag för att valla lite och fortsätta vår vandring framåt mot ett eventuellt VP.


Vallkursen blir avJag fick idag PM till kursen på lördag för Eva Karlsson och vi är full kurs. Det ska bli väldigt intressant och superroligt det här. Jag är så otroligt osäker när det gäller att träna vallning. Jag har verkligen ingen aning om hur man gör. Jag vet hur det ska se ut i slutändan men hur kommer man dit? Mitt mål denna kursen är att försöka få med mig så mycket verktyg som möjligt så jag kan träna själv.

Jag har varit duktig och åkt till vallhagen några gånger men jag står bara där som ett fån och fattar inte vad jag ska göra. Inte konstigt att Pana blir osäker och inte heller fattar vad jag vill. Hon är superduktig då hon får driva och fösa själv, med övervakning av mig förstås. Det är när jag lägger in kommandon och vill att hon ska lägga sig som det kör ihop sig. Hon anser inte alltid att lägga sig är det bästa även om jag tycker det och hon tycker inte om att jag väljer tempo. Hon är för söt den lilla och det är svårt eftersom jag inte har den erfarenheten och kunskapen att välja svårighetsnivån jag kan ligga på utan att Pana slutar att valla och tycker jag styr för mycket. Jag har även svårt att veta vad som faktiskt är svårt i inlärningsfasen för en vallhund. Vi ska ju samarbeta och det ska inte vara något diktatoriskt från min sida. Jag vill att hon ska kunna ta egna initiativ i vissa lägen men ändå vara lyhörd om jag vill något annat. Snacka om höga krav ha ha.. 

Jag vet inte om jag är helt fel ute när det gäller mina tankar om vallningen men det kommer att vara teoripass under lördagen också så jag hoppas kunna få lite svar på mina funderingar under lördagen.


Valsedeln och ett besvärligt val på söndag, eller ??

Min valsedel är borta... Har ingen aning om var jag har lagt den. Ringer till skatteverket och säger att jag vill ha en ny men det är visst något som heter valmyndigheten som har hand om detta. Hmm. Finns de alltid eller bara var fjärde år ha ha. Hade ingen aning om att de fanns men det är i och för sig första gången jag slarvar bort min valsedel också.. fyllde i ett formulär och de skickar en ny valsedel direkt till mig idag så jag kan göra mitt val på söndag.

Det här med valet är lika svårt varje gång. Alla partier har "bra" argument och alla partier har "mindre bra" argument och vallöften över hur Sverige kommer att bli om de kommer till makten. Som mamma till en son i skolåldern är det viktigt för mig hur skolpolitiken kommer att bli och där är det delade meningar inom alla partier tycker jag. Barn och ungdomar är en väldigt viktig fråga. Det finns så många viktiga frågor men man måste begränsa sig till något känner jag annars kommer jag aldrig att kunna bestämma mig och det är framförallt barn och djur som ligger mig varmast om hjärtat. 

Som sagt så är en väldigt viktig fråga för mig, djuren. En tjej som heter Hedvig har skrivit väldigt bra om detta i sin blogg.

Hur kommer det se ut med arbetet för djuren och det hur ser det ut i olika partier.  Det finns en bra sida för de som är intresserade av hur de olika partierna anser om t ex jakt, djurhållningen och så vidare. Det är djurens rätt som står bakom denna sida och som det ser ut idag finns det enbart två partier att välja mellan om det är djuren i första hand man vill värna om.


Omotiverad och en hund som slagit över

Fy vad jag är omotiverad till allt. Jag har nog fått en för tidig höstdepression eller något för jag orkar inte något och jag har inte ens lust att träna hundarna, definitivt inte efter Panas konstiga beteende i alla fall. Hon är helt omöjlig nu. Har energi för tio hundar och den tar aldrig slut. Detta började för någon vecka sedan då jag fortfarande tränade men helt plötsligt fungerar ingenting med Pana. Hon har tappat några skruvar tror jag.

Nu har hon verkligen hamnat i valpstadiet igen. Hon har demolerat allt vad som heter sovplats. Hon har gnagt upp en stol i köket och ett x antal skosnören har hon lyckats att snika åt sig, dessutom har hon gnagt på väggen gahhh... Vad ska man göra? Det går inte att träna för hunden är helt ofokuserad och lever i sin värld och när man låter henne va så blir hon tokig för att hon inte får göra någonting. Den hunden gör mig knäpp...

Nu har jag i alla fall anmält mig till en dagskurs i vallning på lördag och se om man kan få lite ordning på henne då? Sist var hon inte så pigg på att vara med mig och valla inte. Det var godare med bajs och springa ifrån mig... Pana som har vallat så fint förrut. Jag fattar ingenting.


Uppvaknande

Vad säger detta om mina svårigheter att vakna jag är som en zombie varje morgon. Jag har en Philips Wake up light precis som den på videon hemma men kan ändå inte vakna. Jag sover som en stock fastän "solen" skiner.


Ljudboksfreak

Japp, nu har jag hamnat i ljudboksträsket rejält, igen måste jag väl säga. Det går lite i perioder. Den bok som jag nu lyssnar på är den spännande Paganinikontraktet. Jag lyssnar varje minut jag får ledigt för den är så spännande. 


Paganinikontraktet

En sommarnatt hittas en kvinna död på en stor fritidsbåt som driver runt i Stockholms skärgård. Hennes lungor är fyllda av bräckt vatten, men det finns inga spår av detta vatten på kläderna eller resten av kroppen.

- Hon har drunknat, Joona, säger Nålen.

- Drunknat?

Nålen nickar och ler vibrerande.

- Hon har drunknat ombord på en båt som flyter, säger han.

- Antagligen har någon hittat henne i vattnet och lyft ombord henne.

- Ja, men om jag trodde det så hade jag inte tagit upp din tid, säger Nålen.

Nästa dag hittas en man död i sin paradvåning på Östermalm. Mannen hänger i en snara från lampkroken i taket. Hur har det gått till? Det är högt i tak och det finns inte en enda möbel i hela rummet, ingenting att klättra på. Trots det är kommissarie Joona Linna övertygad om att det rör sig om självmord.

Han har givetvis rätt.

Mannen har tagit sitt eget liv, men självmordet avslutar inte fallet, utan blir istället upptakten till ett hisnande intensivt och farligt förlopp.

Vissa kontrakt kan man inte bryta ens genom sin egen död.

Paganini-kontraktet är pseudonymen Lars Keplers nya bok efter den massiva succén med debuten Hypnotisören.


Skärpning

Jag fick ett samtal från en modellagentur som jobbar med "vanliga" människor som får komma dit och vara modell för en dag. Detta har jag sett lite runt omkring på t ex facebook att det har blivit lite av en trend att folk åker dit och blir fixade och får plåtas och sedan får de köpa bilderna om de vill.

Jag blev nu kontaktad för att en vän till mig hade varit där och lämnat mitt namn och de ringde då upp och erbjöd mig en gratis styling och en plåtning med mellan 600-1000 bilder, varpå jag direkt säger -nää, jag är inte så mycket för att stå framför kameran, jag vill hellre stå bakom, ha ha.. Men jag ska fundera på det och prata med min vän först om det här. Hör av er nästa vecka så har jag pratat med henne.

Jag är inte särskilt intresserad men jag kan fundera på det, varpå den käcka flickan ringer idag igen och frågar om jag är intresserad. - Nä , säger jag. Jag är nog inte så intresserad. Men vad innebär det? Så förklarar hon igen att det är proffs och det är gratis och bla bla bla och jag säger igen. Nä, jag är verkligen inte intresserad. Du blir hon änna sur och typ snäser av mig och säger att min vän har ju uppgifterna ifall jag ändrar mig.

Hon blir irriterad för att jag inte vill vara modell för en dag. Skärpning!! måste man utgå från att alla vill det eller att alla tjejer drömmer om att bli modeller? Det är det sista jag ens skulle kunna tänka mig. Jag är så ointresserad av yta som man kan bli. Jag är verkligen tvärtom... Hatar att handla kläder och gå till frissan för att inte tala om att sminka sig och allt vad man nu ska göra det är bara ett måste.. gahh vad tråkigt och ointressant plus att det är ju ett heltidsjobb att hålla sig snygg hela tiden.. Visst ska man ta hand om sig men till en viss gräns. Något som är intressant är en annans persons tankar och deras upplevelser i livet. Inte hur de ser ut och det är fruktansvärt hur alla bedöms efter deras utseende. Hela samhället är tillräckligt utseendefixerat som det är så det är tveksamt att jag hoppar på erbjudandet att vara modell för en dag. Men vem vet, jag kanske faller för grupptrycket av utseendefixeringen i samhället och låter ett proffs försöka få mig att se vacker ut ha ha..  


Vinst

Äntligen!! Äntligen fick vi visat vad vi kan.Jag var lite irriterad efter lördagens två lopp i Flen för det var slalomen som strulade. Eo var osäker och gick ur tionde respektive 11 porten i de två lopp vi startade i. Hon hade inte något riktigt driv heller i något av loppen. Hopptrean var en så svintråkig och svinjobbig, springmässigt, bana. Det var bara raksträckor knappt någon sväng. Var bara att springa. Jag gav järnet och låg på Eo hela vägen så när jag kom till slalomen hade jag glömt andats på hela vägen dit så det blev bara pannkaka och jag bara kippade efter luft. Eo hackade sig igenom slalomen och gick dessutom ur i 11 porten och vi tappade flera sekunder bara i slalomen.. Trist. Men vi spurtade i mål och Eo var lika glad som vanligt och det är ju tur det.

Igår var det Eskilstuna BK som gällde. Jag och Malin möttes upp i Strängnäs för att samåka till tävlingen där det enbart var klass 2. En dubblerad agilityklass och det passar oss perfekt då vi behöver pinnar i agilityklassen. Första loppet för min del var sådär. Eo hade inget fart och tryck och vi missade slalomingången med någon centimeter och fick en vägran men kändes stabilt och ett Ok lopp. Det jag var mest nöjd med var att jag hade en plan för slalomen ifall det skulle bli fel. Jag fick hjälpa Eo in i slalomen men sedan var det en väldigt fin slalom som hon visade upp så vi sprang på, hon tog också ett väldigt dåligt tajmat byte av mig och bara det är ett stort framsteg jämfört med bara ett halvår sedan. Malin drämde till med en nolla och vinst. Därmed sin sista pinne och uppflyttad till trean. Stort grattis till er :)

Andra loppet var samma bana fast omvänd. Det var inte så många starter i varje klass men alla smallhundarna var duktiga så det gick inte att "fega" sig till en pinne. Jag var lika fokuserad på slalomen detta loppet och hade samma plan, dessutom körde jag någon typ av affirmation och sa till mig själv åtaliga gånger att den här ingången kan vi. För det visste jag ju att vi kan. Shit vad hunden sprang... Eo var helt toppen. Vilken fart! Vilket tryck! I love it... Det var så häftigt och vi körde som aldrig förr. Det fanns ingen tvekan någonstans, den lilla prinsessan var super fokuserad och njöt lika mycket som jag och det var en sådan lättnad när jag gick i mål att vi faktiskt hade nollat och sprungit fort. Nu fick vi äntligen visat vad vi kan. Eo pressade tiden fyra sekunder från förra klassen och sprang in på 35 sek. Hon var snabbast av alla i alla storleksklasser. Det är min tjej det.  


1 år


Herrejösses.. Pana är redan 1 år. Det har hänt så mycket och så lite. Hon är en periodare och växlar mellan att vara världens bästa och underbaraste hund till att vara världens värsta och störigaste hund. Snacka om att hon har hormoner som rör om i den lilla bruna kroppen.

Vi tar det väldigt lugnt när det gäller all träning. Vi har inte bråttom någonstans och hon är inte mottaglig varje dag för träning. Hon är fortfarande otroligt barnslig men så ibland blixtrar hon till. Slalomen är det projekt vi håller på med nu och jag försöker komma iväg och valla emellanåt. Vallningen är svårast eftersom jag inte riktigt vet vad och hur jag ska göra saker och ting men det blir nog bra hoppas jag.

Jag är så glad att denna galna hund har flyttat in i familjen.


Varuprover

När vi var på konferensen så fick vi även med oss lite varuprover hem. Dessa ska givetvis testas och utvärderas.

Philips Tandborste HR6731

HealthyWhite bevisat ta bort vanliga fläckar på bara två veckor, med regelbunden användning av Clean & White-läget. Naturligt vitare tänder med patenterad sonic-teknik. Dynamisk rengöring och större kontaktyta med varje tand har bevisats effektivt för att avlägsna fläckar och hålla tänderna naturligt vita.Två minuter i Clean-läge med ytterligare 30 sekunder i White-läge för att fokusera på de synliga framtänderna. Tar bort fläckar som kaffe, te, tobak och rödvin. Bleker tänder två steg med bara två veckors regelbunden användning av Clean & White-lägena. ProResults borsthuvud med en bredare borstrad och en unik vinklad hals gör dina tänder naturligt rena genom komfortabel borstning och överlägsen plackborttagning. 2-minuterstimer garanterar den rekommenderade borstningstiden.OBH Nordica strykjärn Formula 400i TS är ett kraftfullt strykjärn som fixar strykningen enkelt och snabbt. Att ha välstrukna kläder är ett lätt sätt att göra ett bra intryck, både privat och i arbetslivet. Strykjärnet har en extra hög ångpuff som fixar de värsta skrynklorna. Den tre meter långa knallröda sladden gör det enkelt att stå och stryka där du vill. Elektronisk temperaturstyrning säkrar en jämn temperatur och ett perfekt strykresultat. Lodrät och vågrät ånga underlättar strykningen. Kraftfullt - hela 2400 watt. Stor vattentank (400 ml). Dubbel keramisk sula försäkrar goda glidegenskaper över tyget och är samtidigt mycket reptålig och har lång hållbarhet. Automatisk avstängning - säkerhetsfunktion som bryter strömmen. Självrengöring, anti-droppsystem och inbyggt anti-kalkfilter. Ljudsignal när det är dags att fylla på vatten.

BaByliss EasyCurl. Locka håret enkelt – Bygg fantastisk volym. BaByliss ”Freestyler” Skapa stora eller små lockar med den unika konformade stylern. 10 olika temperaturer för olika hårtyper. Integrerat ställ & roterande sladdfäste. Värmeskyddande handske.Vitare tänder, inga skrynkliga kläder och snygga lockar är något jag nu ser fram emot :)

Mina hjärtan

När Tommy var och tävlade Peg och Eo i helgen så passade jag och isak på att gå ut på åkern lite och ta några bilder på honom och Pana.

En photoshopad bildVad har häntFrån en dag till en annan så har jag fått en helt ny hund. Snacka om att Pana är inne i en slyngelålder. Ena dagen är hon helt fantastiskt och bara överraskar och ja.. är helt underbar. Hon har varit så där häftig och underbar och lite femöringar har trillat ner när det gäller träning men så helt plötsligt så.. blev allt tokigt.

Hon fattar ingenting, är inte intresserad av någonting. Hon struntade till och med i en hel fårflock när vi var och vallade. Hon springer helt plötsligt förbi alla hopphinder. helt knasig alltså. Nu kommer hon att få vila lite så hon landar igen min lilla astronaut.


RSS 2.0