Istället för julgrupp

De här två luvorna virkade jag ihop och ska ge bort istället för en julgrupp. En burk sill kommer att medfölja också. Roligt när man har tid att göra egengjorda julsaker tycker jag.

Nu drar jag och Vincent ner till Bohuslän för att fira jul och återkommer på juldagen. Med oss tillbaks till Åker har vi världens bästa Isak. Jag längtar så efter min underbara son. Jag kommer att krama ihjäl honom...Luvorna är virkade efter detta mönster.

Pulkadebut

Ett underbart väder ute idag och alla hundarna är hemma. Vad passar inte bättre än att ta sig en runda på åkern utanför huset. Det är toppen att ha en så stor öppen yta precis utanför dörren. Så fort det har blivit lite mer snö och den kan tänkas ligga kvar så blir det skidspår runt hela åkern.

Vincent gör sin pulkadebut.


Nästan hela familjen samlad


Mammas hjärta :love:


Julfix

Att lägga in sill räknas som julfix och medan Tommy och Vincent tog en tupplur passade jag på att lägga in lite sill.Det är vanlig inlagd sill men detta år har jag valt att mixa två olika recept. Vi får se om ett par dagar om hur det blev.

Middag på egen risk

Vincent äter med hela ansiktet och helst vill han äta själv men icke.. så roligt ska vi inte ha.Hundarna är dock glada över detta kladdande men det sker på egen risk....

Torgvantar

Medan Vincent sov sin middagslur hann jag färdigställa det som skulle bli mina nya torgvantar. Jag har ett likadant par sedan innan men de är lite stora och dessa, ja dessa blev lite små... Jag har små händer och får på mig dem, men de är inte bekväma. Jag får sticka ett par nya i en större storlek och detta par får förgylla någon annan. Tur min syster har två döttrar med små händer....


Mönstret hittade jag i tidningen land.


Utveckling

Tiden går så snabbt och idag gjorde vi debut i sittvagnen. Det var uppskattat men Vincent var lite skeptisk.. Han gillar fortfarande sin liggvagn för man sover så skönt i den.

Vi tog en promenad bort till öppna förskolan och jag hade helt missat att det var lussefirande idag :( Det började halv tio och trots att jag hade satt klockan på ringning kom vi inte upp. Vi var på förskolan strax efter tio och alla barn (utom Vincent) var tomtar eller pepparkaksgubbar men jag tror inte Vincent tänkte på det.. God fika var det iallafall.
Projekt Förbereda vallprov

Jag har fått tummen ur och påbörjat projekt Förbereda vallprov. Fick inspiritation genom Eva-Maries superbraiga julkalender.

Har nu laddat ner och skrivit ut Regelboken för Svenska vallhundsklubbens tävlingar och prov och håller på att skriva ner och spalta upp allt vi måste kunna innan vi kan göra ett vallprov. Först har jag skrivit ner det som krävs enligt reglerna och nu ska jag göra upp en egen plan om hur vi ska träna oss till kunskaperna så vi kan göra ett vallprov längre fram.

Har en ganska lång tidsplan och siktar på att i höst kanske vi kan vara redo för vallprov. Det är mer en process det här tycker jag då det är så svårt med vallningen. Jag tycker verkligen det är sååå svårt och jag känner mig så borttappad så fort det händer något, när jag vallar, som inte står i någon bok eller när det blir ett fel och jag inte vet hur jag ska lösa det. Och så är det där med mitt tålamod... Mindre bra. Nu har vi iallafall fått tag på får dom vi får valla på när vi vill så hoppas jag kommer iväg och vallar lite oftare nu. Bara att ta sig i kragen och åka :)


Julshoppa

Idag skulle vi iväg till Hundmässan för att julshoppa lite hundgrejer och jag skulle träffa min kusin med alla hennes Chinese crested. Dock fick hon förhinder och fick stanna hemma så då blev det att vi också stannade hemma. Jag kände att det kunde kvitta med mässan i år då jag är totalt ointresserad av utställning och inte fanns det något annat att kolla på. Har ingen större lust då att trängas med en massa folk och då blev det till att stanna hemma i soffan framför skidskyttet istället.

Mellan herrarnas och damernas jaktstart har jag och Tommy varit en snabb sväng i Mariefred och julshoppat lite till Vincent. Vi tog även en cache på vägen :)

MiniBee är värt ett besök om ni är i Mariefred. Finns massor av fina kläder, de har även en ny webshop.

Nu är vi redo för vinterns antågande...


Myshelg med mycket julstämning

Haft haft en väldigt trevlig och mysig helg med mycket julstämmning. Började med att möta upp Anna och Krille som skulle hjälpa till med att hämta hem André och Elins får. Fog gjorde ett gediget jobb och hämtade hem fåren på ett kick.

Vi mötte upp transporten på gården och medan tackorna lastades av gick vi till bagghagen och Fog fick hjälpa till och kolla om baggarna var vallvänliga. Kan säga så här.. vi ska inte valla våra unghundar på dem i alla fall... Fog fick sig några smällar men han är en otroligt modig och duktig hund, men han har nog lite ont i kroppen idag. All cred till Fog.

När tackorna var avlastade och hemmastadda gick vi in i ladugården där de ska bo under vintern och det var så mysigt. Det är en liten ladugård med både hästar, kor och får i samma stall. Elins vackra haflinger var inne för han var nykastrerad och det var precis så som jag kan föreställa mig att det var förr i tiden i de gamla ladugårdarna. Det luktade gott av hö och nystödd halm, det var varmt och skönt inne bland alla djuren. Pana och Flynn fick komma in och hälsa lite på fåren och Pana var väldigt duktig. Hon var lugn och relativt balanserad och det var så nyttigt att bara få vara där inne med fåren och ligga och ta det lugnt.

Anna och Krille ska hjälpa till med att valla in tackorna och vi har flera olika hagar inklusive ett stort fält som vi kan träna på. Det ska bli så roligt, jag ska försöka att komma iväg med fikakorgen lite då och då och bara vara bland fåren med Pana och fika och ta det lugnt. Nyttig träning.

Efter lite fårjobb och vi var lite frusna så åkte vi alla hem till mig och Tommy för att dricka lite glögg och äta pepparkakor. Perfekt en kylig decemberdag.

I morse satte jag klockan på ringning och tog med mig Eo på agilityträning. Åhh vad jag är nöjd att jag gjorde det. Min prinsessa.... Vi tränade såklart slalom och det gick relativt bra. Jag kom på en sak idag och det var, varför gör jag det inte svårare för Eo och utmanar henne istället? Det gjorde jag ju i början och hon kan en massa bra saker med slalom inklusive svåra ingångar med mera. Nu har jag fastnat i tänket göra rakt fram stabilt. Jag testade lite ingångar från bland annat klockan två, tre och nio, tio och istället för att vara nära henne i slalom var jag cirka fem meter i sidled.. Vad hände då?? Jo, hunden är klockren. Hon drar på med en fin attityd och har fokus rakt fram istället för på mig och gjorde varenda slalom helt prickfritt. Hon kan ju min fina tjej och det är ju det jag har vetat hela tiden. Nu ska vi fortsätta att exprimentera lite och kanske få upp den fina slalom hon en gång har haft. Fått lite hopp tillbaks...


Julklappstips

Jag har sytt lite vetekuddar och har några få kvar som jag tänkte sälja.

Värm vetekudden i micro ca 2 minuter och du har en kudde som mjukar upp och värmer stela muskler. Använd gärna kudden vid avslappning och till smärtlindring. Vill du ha en svalkande kudde lägger du bara kudden i frysen.

Kuddarna 42 cm långa och 20 cm breda.


Jag har även några vetekuddar under produktion. Så här ser tyget ut, grå, vit, röd ovh svart. Det blir även en svart kant runt denna vetekudde. Den är 43 cm lång och 18 cm bred.De som jag har kvar kommer att kosta 140 kr st + eventuell frakt.
Är ni intresserade så skicka ett mail till mig

michaelakartler@hotmail.com

Jag bara älskar min vetekudde och använder den flitigt, mest för att värma mig när jag kryper upp i soffan eller har den på min axel under tiden jag virkar eller stickar.


Vincent 7 månader

Herregud vad det går fort. Idag är det 7 månader sedan världens bästa Vincent kom till världen. Det är svårt att uttrycka vilka avtryck den lilla underbara människa har gjort men han är heeelt fantastisk. Alltid en solstråle och har till dagens datum aldrig varit sjuk förutom lite snor så jag hoppas han håller sig lika frisk som hans bror och resterande familj är. Vi är väldigt sällan sjuka här och det är ju bra.

Vincent väger 7,8 kg och är nästan 70 cm lång. Han följer sina kurvor precis som han ska och verkar tycka livet är toppen. Jag är så glad att just lilla Vincent kom in i mitt liv han är suverän precis som sin storebror.

JAG HAR VÄRLDENS BÄSTA, FINASTE OCH UNDERBARASTE BARN!!! Bara så ni vet :love:


RSS 2.0