Fotbollsmatch

Som vanligt på helgerna är det fotbollsmatcher med Isaks lag. Jag har skött fysträningen innan Vincent kom och har nu haft ett uppehåll med träningen sedan dess. Jag tänker nu att börja träna en gång i veckan till att börja med och det verkar vara uppskattat av killarna. Tyvärr har de inte visat vad de kan ännu på varje match. De är lite ojämna och det är något jag vill jobba på. Inställningen är lite si och så och behövs funderas över vilket är ett spännande projekt och det är så utvecklande för mig med.

Min fina Isak är målvakt denna säsong och gör det med bravur. Är numera 1:a målvakt i laget.


Avspark. Viktor är lagkapten för dagen


Tuffa närkamper


Hörna


Storleken på pojkarna kan vara stoooora i denna ålder..


Resterande lag väntar på sin tur


Börjar fatta grejen

Åhh. Det var så roligt på vallkursen igår. När vi kom till Agdala så var alla! får ute i stora hagen och en lite hånleende Stefan som tog emot oss. - Idag tänkte jag att ni ska köra på alla fåren. Alla får är ute för första gången i år men det ska nog gå bra, Mohahaha.

Så var vårt mottagande igår.. men det var så roligt. Fåren var lite springiga i början men lugnade ner sig sedan. Alla får i den stora hagen var ett recept som funkade bra på Pana. Hon var lite yvig i början till att faktiskt gå riktigt riktigt bra. Det var så roligt. Snart kan vi börja utvecklas kändes det som. Pana höll fokus väldigt bra och den stora positiva utvecklingen var att när hon tappade fokus så hittade vi tillbaks till den relativt snabbt och kunde fortsätta jobba.

Vi körde två ganska korta pass och mycket berodde det på mig. Jag orkar helt enkelt inte. Jag får jobba rätt så hårt med att hålla koll på min halva och Pana driver fåren alldeles för fort och jag är inte gjord för att backa så fort... Men så fort Pana fortsätter med de fina kvalitéer som hon visade igår så kan tempot sänkas än mer och i takt med att min kondis ökar så kan vi öka på träningstiden. Ser fram emot det.

Nu på söndag så har vi en halvdag vallning, det är två tillfällen som är ihopslagna, och vi ska vara på Eknäs gård istället för på Agdala. Det ska bli så skoj, jag längtar.. Jag ska iväg och valla någon gång innan kursen på söndag och jag hoppas att Pana fortsätter så här fint så vi kan börja träna på riktigt och göra lite hämt, lära oss höger/vänster och så vidare. Nu börjar både jag och Pana fatta galoppen..


Bärstol

I helgen var det loppis i ishallen i vår lilla by och vi gjorde ett superklipp. En bärstol från Haglöfs för endast 75 kr. Det är tänkt att Vincent ska kunna hänga med när han blir lite äldre och vi geocachar eller är ute och vandrar med hundarna.

Det var förövrigt tänkt att vi skulle fjällvandra på semestern i år men planerna är nu lite förändrade då Vincent är lite liten för fjällvandring. Tanken är väl att vi ska ta en liten vandring nästa år då Vincent är lite större.

Vi brukar vara ute på Sörmlandsleden som ligger ett stenkast från oss. Det är fin natur och fina leder. Eventuellt om vi tar en sväng på Bohusleden när vi åker till Västkusten för semester i år. Måste ju visa Vincent och Tommy mina och Isaks favoritställen på bohusleden :)


Filmtajm

Tommy har gjort en annorlunda film från Panas inofficiella agilitydebut :)


Framåt igen

Var på Agdala och vallat med Pana idag och vi tog ett kliv framåt. Till att hunden har närmaste lagt av och valla och bara rusat runt och ätit bajs så var hon nu nästan tillbaks där vi var när vi började kursen. Vi fick i läxa att träffa fåren oftare, köra korta pass med full fokus för att träna upp uthålligheten och jag skulle hjälpa henne mer med rösten.

Vi vallade idag fyra pass på max fem minuter per pass. Första gången så gick jag in med lina för jag ville flytta fåren till den mindre, avlånga, hagen. Eller hur!! Det gick verkligen skit.. Det var bara att inse att jag inte skulle få in några får i den mindre hagen och fick göra om min plan. Vi gick ut och vilade och jag passade på att mata Vincent under tiden samtidigt som jag planerade mitt nästa pass.

Det primära just nu är att öka Panas instinkt igen och öka uthålligheten i lilla bruns hjärna. Hon orkar inte så länge och det är där springandet och bajsätandet kommer, och om jag är väldigt otydlig såklart. Nu gick jag in med bestämda steg och det bättre men det var svårt att backa rakt bakåt i den stora hagen så det var väldigt vingligt, men Pana jobbade på bra och det var ett bra avslut.

Tredje passet var helt magiskt :) Det funkade igen. Pana vallade ordentligt och med full fokus. Jag hade bestämt mig för att hålla mig vid staketet för att det skulle bli en rak väg och vi gjorde det superfint. Så härligt. Det blev ett lite för långt pass så hon fick tyvärr en liten knäpp på slutet men det var ett stort kliv framåt. Jag var väldigt duktig med att hela tiden stötta henne med rösten, något jag har väldigt svårt för och lätt att glömma av då jag fokuserar väldigt mycket på vad vi ska göra. Men detta pass var jag nöjd över mig själv. Bestämd och bra på att hela tiden prata med Pana så hon fick stöd hela tiden.

Vi gjorde ett litet pass till men där orkade hon inte riktigt så det blev lite sådär men idag tändes ett litet hopp om att fortsätta vallningen. En insikt till idag... jag måste börja träna konditionen... Visst, jag har nyss fött barn och är grymt otränad men att få mjölksyra och nästan blodsmak  i munnen av ett litet litet vallpass, det är inte ok. ha ha..


KnivstaI helgen var det alltså tävlingar i Knivsta. Individuellt och lag på lördagen och enbart individuellt på söndagen. Tommy körde både Peg och Eo och vi startade för första gången med vårt lag, Tribond, i år. Måste säga att överlag i helgen är jag grymt nöjd och stolt över Eo och Tommy. De har gjort en superbra helg och det var dessutom första tävlingen för i år.

I hoppklassen så rev Eo första hindret, det såg ut som hon hoppade direkt på bommen av någon anledning, sedan sprang hon på riktigt bra. Dock en disk när hon sprang i i en tunnel och vände men ett bra lopp. Bägge lagloppen nollade Tommy och Eo och alla klasser idag var felfria slalomar. Det kändes skönt. Laget gjorde en kanoninsats, dock lite otur men finfina tider hade allihop. I hoppklassen så nollade Tommy och Mikaela, Malin disk och Dionne en snörplig femma och på det slutade vi sexa men näst bästa tiden! I agklassen så nollade Tommy och Malin. Mikaela och Dionne fick tio fel vardera och laget slutade på tio fel men även här näst bästa tiden av 16 lag!! Det är superkul att kunna vara med och konkurera såpass bra tidsmässigt. Tribond har framtiden för sig :)

På söndagen var det individuella klasser och den f-bannade ag 2 som vi aldrig kommer ur. Det var alltså en klass som gällde mer än andra och givetvis så kommer det enda slalomfelet på hela helgen i den klassen. Så frustrerande.. Alltid är det något  i den klassen, väldigt sällan är det kontaktfel utan det är alltid något konstigt som händer, men skam den som ger sig.. Hoppklass 3 gick superbra, ett litet missförstånd och en sketen vägran men Eo sprang på riktigt bra. Peg var lite varierande, några lopp var kanon och några var katastrof. Tommy ska iväg nästa vecka till Annica Aller igen och får slipa mer på tajmingen.

Idag blir det agilitydebut för Pana. Inofficiellt blir det, hon är inte riktigt färdig men hon ska få träna lite på tävling idag och vi sk akolla av vad hon fixar och vad vi ska träna vidare på. Spännande.


Vallning

Igår var det det femte tillfället vi var på vallkursen. Man kan tycka att det borde ha hänt någonting med vår vallning, och det har det. Dock inte åt det håll jag hade önskat. Pana har verkligen förändrats, jag trodde att hornen skulle växa ut och att hon skulle tända till ännu mer men det har blivit precis tvärt om. Jag fattar ingenting... Hon orkar inte koncentrera sig mer än någon enstaka minut och hon slutar bitvis att valla och äter fårbajs. Hon vallde till och med bättre när hon var helt färsk på fåren. Men inte kan väl instinkten bara försvinna sådär? Jag är väldigt förvirrad.

Detta visade sig väldigt tydligt när hon var i den lilla fållan och där trivdes hon inte. Antagligen tyckte hon inte om att det var så trångt så hon inte fick utrymme och att där inne blev det lite mer press på henne och då slutade hon valla. Hon är väldigt mycket mer känslig än vad jag trodde. Vi gick sedan ut i den långsmala fållan där det finns mer utrymme och där blir "halvmånarna", henne och min, tydligare och hon jobbade på mycket bättre.

Nu är det viktigt att vi kommer iväg och vallar mycket mer ofta än vad som sker nu. Helst skulle jag vilja ha några får utanför husknuten men tyvärr så är det inte möjligt just nu. Dessutom har jag Vincent som inte riktigt har börjat få några invanda rutiner ännu men vi ska ändå försöka komma iväg minst två tillfällen nu i veckan innan nästa kurstillfälle. Jag ska enbart låta Pana få jobba med fåren på sin sida och försöka öka tiden hon vallar med fokus och få upp intresset för fåren ordentligt igen. Igår kändes det inte som min hund i fårhagen. Hon var väldigt barnslig och ointresserad. Får hoppas att instruktörerna inte ger upp hoppet om mig och då måste vi allt visa att vi är villiga att lära oss trots att det känns väldigt motigt just nu faktiskt. Jag blev väldigt deppig av att det kändes så illa och jag har inte riktigt några verktyg just nu att lösa situationen men det är väl bara att jobba på och hoppas att det släpper.


Husbilsdebut

Det var husbilsdebut för Vincent i helgen. Vår husvagn är inte riktigt färdklar så vi fick låna svärmors husbil i helgen då vi var i Knivsta och tävlade.

Nöjda bröder :)


Hundarna kan inte klaga på sitt krypin


Så här gott sov Vincent så gott som hela helgen.


Jag ska försöka knåpa ihop ett inlägg om tävlingarna när jag får två armar fria ( Vincent bara äter och äter). Ikväll blir det vallning med Pana. Jag ska försöka mig på att valla lite, äntligen.


Bokmärke

Jag har virkat ihop bokmärken. Ett bokmärke till Isak och ett bokmärke till min mamma som hon fick med sig hem. Jag ska göra ännu en jordgubbe som jag ska hänga i Vincents barnvagn nu när han fäster blicken och börjar intresserar sig för omvärlden.
Agilityhelg

I dagarna 3 så har min mamma varit här och hälsat på. Hon har umgåtts med Isak och Vincent och hjälpt till med att laga god mat till oss. Vi har varit och shoppat lite men förövrigt så är det fortfarande mest soffläge. Vincent börjar nu tycka att det är relativt ok att åka vagn. Det underlättar mycket och jag kan komma ut och få en liten promenad och få lite förnyad energi. Förhoppningsvis ska jag väl snart kunna ta mig ut och träna hundarna så fort Vincent sover längre än 15 min i sträck.  

I helgen så blir det till att åka till Knivsta och tävla. Tommy tävlar både Eo och Peg. Peg kör enbart individuellt medan Eo kör både individuellt och lag på lördag. Vi har lånat svärmors husbil då termostaten i vår husvagn inte riktigt fungerar och vi vill inte chansa nu när Vincent ska vara med på sin första agilityhelg med allt det innebär. Det ska bli kul att komma iväg till helgen. Bara hålla tummarna att det är fint väder så vi kan vara ute mycket i helgen. Hoppas även att få kolla på mycket bra agility då jag har abstinens. Snart, snart kan jag komma igång och träna lite. Jag ska testa att valla på måndag och hoppas att det funkar i alla fall. Isak har längtat efter husvagn/husbilssäsongen så mycket då han, och jag, tycker det är mysigt att sitta i husvagnen och spela yatzy och äta chips. 

Imorgon blir det till att handla och så fort Tommy kommer hem så drar vi :) 


Träning

Det ska börjas i tid sa barnmorskan.. Vincent ska ligga på magen några gånger om dagen och träna på att stärka sina nackmuskler och vi gör som vi blir tillsagda.

Vincent är idag 2 veckor :love:


Presenter

Idag var det Strängnäs cup och Tommy åkte dit med hundarna för att försöka vinna tillbaks den fina bucklan. Men icke.. det var mest disk idag och ingen finalplats för varken Peg eller Eo.

Jag och Vincent kom slutligen iväg till tävlingsplatsen och det var skönt att få komma ut lite och träffa folk. Jag sitter som sagt mest inne i soffan och kollar på tv. Längtar verkligen tills jag kan börja köra själv men just nu är jag glad att kunna promenera lite utan att få superont.

Vill gratulera Malin och Diesel och Annette och Vesta som gick till final och ett extra grattis till Malin som placerade sig på en hedersvärd andraplats. Superbra jobbat :)

Malin och Niklas hade även köpt så fina presenter till Vincent. Självklart med får på :) Stort stort tack till de otroligt fina tofflorna och de ljuvliga handukarna.


Vuxit

I fredags var det dags att besöka BVC för första gången sedan vi kom hem. Det var en herrans massa frågor vi fick svara på och sedan var det dags att väga Vincent. Ingen mätning den första gången. Vincent gick endast ner 30 g när vi var på BB pch han äter typ hela tiden så jag var inte ororlig att han inte skulle ha ökat i vikt.

Visst hade jag rätt.. Han hade gått upp till 3500 g så nästan 500 g har han ökat i vikt på nästan 2 veckor. Han börjar bli en stor pojk. Vi fick även en massa broschyrer och böcker med oss hem med med råd och rön om den första tiden. Vincent fick även en liten bok han med, som vi ska fylla i alla hans uppgifter och sedan ska den med vid varje BVC besök. Jag vägde mig också och jag har bara 3 kg kvar till min vikt som jag vägde in mig på när jag väntade Vincent. Känns skönt att inte ha så mycket kvar att gå ner och förhoppningsvis försvinner det ganska lätt så fort jag kan börja promenera längre promenader.


Kvällsmys

Så här tillbringade Isak sin kväll efter en hård fotbollsträning.Vi fick köpt två stycken relaxstolar idag och Isak invigde en av dessa genom att sitta i kvällssolen med en Kalle och ett glas saft efter en varm dusch.

Körsbär

Nu börjar det verkligen bli sommar. Körsbärsträdet i vår trädgård är i full blom.
Underbart och frustrationJag tillbringar den mesta tiden i soffan just nu då Vincent enbart vill sova nära, nära. Så fort jag lägger ner honom så tar det ca  2-5 min innan han vaknar och ska vara i famnen. 1 gång om dagen har han faktiskt sovit "ensam" i 1-2 timmar och det är lyxtid. Idag har jag suttit ute och fått känna på värmen lite, annars är vi mest inne.

Livet är just nu både underbart och frustrerande. Det är ljuvligt med lilla Vincent och så mysigt att bara få vara och jag kan sitta och titta på honom i timmar. Det ät verkligen fascinerande hur kroppen ställer om sig med hormoner och allt så det ska passa ihop. Samtidigt som det är underbart är det otroligt frustrerande att jag inte kan göra någonting eftersom jag inte kan lägga ifrån mig lillkillen. Förhoppningsvis blir det bättre och bättre för var dag. Vincent vill inte ens ligga i vagnen så jag kan få en liten promenad. Sömn är dock inget jag ska klaga över då det lilla hjärtat sover superbra på nätterna. Vi brukar gå och lägga oss vid halv elva och gå upp vid 9 tiden då Tommy kommer hem. Tommy och hundarna har då följt Isak till skolan och sedan tagit en morgonpromenad. Så kan jag gärna ha det hela tiden....

Vi har inte varit på BVC ännu för att väga och mäta men det är ingen tvekan om att Vincent har gått upp i vikt då en liten dubbelhaka och knubbiga armar har uppenbarat sig. Han är så fin :love:


Vallkurs tillfälle 3Ikväll har vi varit iväg på tredje tillfället av vallkursen. Det var väl ingen större hit idag. Pana var inte med i matchen alls. Det var Tommy som körde och jag, med Vincent ammandes, var support. Vet inte varför det inte riktigt funkade idag mellan Pana och Tommy. En orsak var att det var riktigt riktigt jobbiga får idag. Det var förra årets lamm som knappt var vallade på och det märktes. De var högt och lågt och bara sprang.

Det positiva var att jag fick se vad som behövs tränas på så fort jag kan komma igång och valla själv.

Anna och Flynn


Vincent sov gott under den största tiden av kursen.


Blomsterbud

Vi fick jättefina blommor av bland annat mina arbetskollegor.Har enbart varit ute korta svängar i det vackra vädret då Vincent mest vill äta hela tiden :P


uppdatering

Uppdateringen lär lysa med sin frånvaro några dagar till då jag inte kommer ur soffan. Vincent vägrar vara ifrån mig i mer än en minut. Jag får knappt gå på toaletten.

Jag har fått så vackra blommor också som jag ska försöka fota men just nu så sitter vi mest i soffan och försöker att lära känna varandra. Imorgon ska vi försöka gå på Isaks fotbollsmatch.


Nu är han här

Nu är "räkan" här. Den 2 Maj 7:20 blev det en Vincent, 51 cm lång och 3080 g. Allt gick bra men snabbt.. Uppdaterar mer när vi kommer hem från BB.


RSS 2.0