Upp och nerDet går verkligen upp och ner med agilityn. Ena sekunden är det asskoj och i nästa sekund är det mindre skoj. Det är framförallt tråkigt och jobbigt att vi inte kan träna alla hundar samtidigt då de inte kan uppföra sig ordentligt. Vi får alltid ha en eller flera hundar i bilen om vi nu ska få någon lugn och ro. Detta är en nackdel då det tar lång tid att värma, hämta och lämna hundar.

När jag tränar lydnad kan jag ha fler hundar framme samtidigt men inte i agilityn. Det går helt över styr och det är så tråkigt. Hundarna fokuserar allt för mycket på den springande hunden och inte på själva agilityn. Svårt att bryta fokus alltså.

I morgon är det lagtävlingar för Eo, 4 lopp i Askersund och dessvärre blir vi bara 3 hundar i laget och jag kommer köra två av dem. Malin gör högskoleprovet så jag har fått äran att köra Ronja. Det är bara att ladda upp med mycket mat och socker om vi ska orka hålla fokus hela dagen imorgon.


Nu börjas det

Nu börjar alla 1-årskalas att trilla in. Vi ska på vårat första idag. Mamman har uttryckligen sagt att det inte behövs några presenter utan det är bara trevligt att vi kommer på fika och tjötar skit. Klart dottern ska ha en liten grej när vi kommer så jag gjorde en snuttefilt att ta med.

Fåret är Vincents och Hello Kittyn är för att ge bort.


Mönstren jag har utgått ifrån finns här.


Grejar

Vi har fula kompostgaller inne i hallen för att kunna stänga bort hundarna vid behov. Tex när vi varit ute i slask och lera så får de ligga och torka i sina bäddar och inte springa omkring i lägenheten. Meningen är att vi ska göra lite mer permanent och en finare avdelning men innan dess kan jag ju göra gallrerna lite finare än fula gröna kantstötta som är nu.

Före:


Efter: Inte så vacker bild men lite syns det ju


Dagens lärdom...
Spraya inte i motvind


Agilityträning

I vår familj får alla som vill träna agility :P
Härlig promenad

Nu är våren äntligen här. Igår var vi ute från klockan tio till halv fyra på eftermiddagen. Först en liten promenad på förmiddagen för att till lunch åka till Mariefred och möta upp Cissi och Madde med barn för en promenad i hjorthagen. Där vinden inte kom åt var det t-shirt som gällde, så varmt och skönt var det. Vi tog sedan en tur in till centrum och köpte lite lunch som vi avnjöt på gräsmattan med Gripsholms slott i bakgrunden. Livskvalitet på hög nivå!! Batterierna blir verkligen laddade under sådana härliga dagar.

Vi gick förbi den lilla barnaffären och jag kunde självklart inte låta bli att köpa denna fina vårmössa till Vincent. Han passar så bra i den klarblå färgen :love:


Vagnrenovering

Jag blev inspirerad av Sandra som håller på att renoverar och fixar till barnvagnar så jag tog och pimpade Vincents sulky..

Innan:


Efter:


Jag färgade om tyget till mer enhetlig svart färg. Jag ska eventuellt fixa till hjulen också men vi får se. En ny sittdyna har jag virkat också.Nu är vi rustade till våren med en ny mycket smidigare vagn när vi ska ut på äventyr. Vincent verkar nöjd och det underbara tandlösa smajlet lär jag inte få se igen då det ploppar upp tänder hela tiden på lilla hjärtat. I dagsläget har han två uppe och två nere och en till uppe och en nere är på väg att spricka igenom. Han är lite öm in munnen nu stackarn men som vanligt är han en solstråle..
SM-pinne

Äntligen!!! Vi tog vår första SM-pinne i lag idag. Vi har haft lite stolpe ut eller så har inte laget fått till bra lopp samtidigt. Vi byter bra lopp hej vilt.. Idag fick vi äntligen tre nollor och en andraplats var vår. Eo var med och bidrog till denna pinne och det känns så underbart att vi fick till en nolla. Det kändes nästan som jag vann SM efter den slalomen som vi gjorde idag. Åhh vad skönt det var.

De andra två loppen gjorde vi väldigt bra fast... vi fick fel i slalomen i de resterande loppen. De var lite smolk i bägaren men jag får inte gräva ner mig för det. Vi gjorde väldigt bra lopp och Eo hade fin attityd och även om vi inte riktigt har bra tider i kroppen så kommer tiderna att komma mer och mer om vi kan fortsätta att göra bra lopp och få mer självförtroende. Nu är det tre veckor till nästa tävling och det ska tränas slalom och kondition tills dess och försöka förbereda oss än mer. Då är det fyra laglopp som ska avverkas och vi lär få träna ordentligt så vi orkar hålla fokus i fyra lopp.

Hela helgen har gått i agilityns tecken. I går tog jag Pana och mötte upp Mikaela och Malin för lite träning. Det var ringrostigt kan jag säga. Pana var superladdad efter mååånga veckors vila och jag var knappt med i matchen men väldigt roligt hade vi. Efter träningen packade jag ihop familjen och vi åkte till Malin och Niklas för att kolla in melodifestivalen och äta  gott. Tina med sina smågrabbar dök också upp på kvällen och ju fler desto roligare. Vi stannade över och tog följe till tävlingarna idag. Tack så mycket för supergod mat och trevligt sällskap allihop och stort grattis till alla framgångar under dagen.


Hello Kitty

En liten present till Vincents kusin..


Turgubbe

För några veckor sedan vann Tommy en helårsprenumeration på tidningen Omagility i en utlottning på Facebook. Någon vecka senare vann han en säck med hundfoder på samma sätt och i helgen vann han på hästarna. Inga summor att prata om men en vinst är en vinst. Jag hoppas turen håller i sig framöver, det kan vi verkligen behöva just nu...


Badgalning

Vincent älskar att bada :D


Planering

Ännu en vecka med dålig uppdatering. Detta beror oftast på att jag planerat och fixat mycket dessa veckor. Det har hänt en del som vanligt men jag har mindre tid att blogga då Vincent är crazy :P Vincent blir imorgon 10!!månader. Det går sjukt fort.. Han är en liten skrutt, vägde ca8,5 kg och var 75cm lång när vi var på tiomånaderskontrollen i tisdags. Han har skjutit iväg på höjden och är numera en rörlig kille så grammen fastnar inte direkt på honom. Men han är en glad skit som hittills verkar nöjd med livet. Det är inte mycket tid jag får själv utan han ska roas hela tiden.... Vi brukar vara på öppna förskolan två dagar i veckan och de andra dagarna brukar det minst bli en promenad och annat uteskoj om vädret tillåter.

Eo gjorde en av sina bästa träningar på väääldigt länge i Söndags. Just nu är hon bara bäst. Vilken slalom vi gjorde. Vi körde bana och hon satte 100% slalom med ett tryck och självförtroende som jag inte sett på mycket länge. Några träningar kvar innan lagtävlingen den 11 Mars och jag hoppas vi håller i detta och inte trillar tillbaks igen.

Vi var på föreläsning igår kväll för Camilla Brundin och fick lite ny inspiration.. Jag har haft en positiv och en pirrande spännande känsla inom mig ett tag nu och tycker det är roligt med agilityn igen, framförallt med Eo. Ska sätta igång Pana ordentligt nu under Mars då vi kan vara ute och träna. Jag har en plan för vallningen men vi får se hur den går att genomföra då jag behöver lite kapital när det gäller att träffa får och i dagsläget är det väldigt skralt i kassan. Vi kämpar vidare och försöker träffa får när vi kan.


RSS 2.0