Semester

Ber om ursäkt för det dåliga bloggandet. Jag och familjen är på västkusten och trots allt regn så är det underbart att vara "hemma". Imorgon blir det ett besök på Marstrand innan vi ska hem och grilla hos min mor.


Gotland dag 2 & 3

Vi mötte upp Malin och Niklas på KlinteortenHU där de hade en träningstävling. Tanken var att vi skulle köra igenom alla hundarna inför tävlingarna som skulle börja på den annalkande helgen. Det var också ett test för Pana hur hon skulle reagera efter en sådan lång resa med husbilen och sedan köra en hel bana. Ja, vad säger man. Genrepet gick fullständigt åt fanders. Hon var helt galen och hon vägrade att svänga med mig. Eo gick som en klocka för att vid andra loppet dö fullständigt. Hon bara slutade springa. Pana däremot fortsatte sin galna färd med mig men skötte sig relativt bra med Tommy.

Vi stannade på klubben och sov där. Malin och Niklas stannade också och vi hade en supertrevlig men kall kväll. Det var minsann sommar så vi satt ute med filtar och frös men ute skulle vi sitta för det är minsann sommar nu.. Vi sov ut ordentligt och tog oss ett träningspass med agility innan vi drog vidare. Vi mötte upp Malin och Niklas (som hade åkt lite tidigare) vid Gammelgarns kyrka för att turista lite och ta en cach som fanns där. Malin och Niklas är ju också cachare :)

Efter lite cachande åkte vi till Katthammarsvik för lunch. Innan vi åkte vidare tog vi en kaffe vid husbilen och vilade lite på maten.Nästa anhalt blev ett av vårat favoritställe, Sysne, för att köpa rökt fisk och ta ännu en cach innan vi drog vidare upp till Smöjen där vår sovplats för natten skulle bli.

Fina fisken heter denna cach :)


På väg upp till Smöjen stannade vi till på Naturreservatet Klinteklinten och tog den sista cachen för dagen.Det var en fin utsikt över Slite


Väl framme på Smöjen och vi hade parkerat så var det fiskedags. Det blev ingen fisk denna kväll men väl dagen efter då Isak och Tommy satte klockan på halv sex och gick ut och fiskade. 2 st fina fiskar fick de, men de fick leva vidare..
Gotland

Första dagen på Gotland. Vi övernattade strax utanför Ekstakusten och hade en underbar utsikt över stora och lilla Karlsö. De första dagarna på Gotland skulle vi geocacha och njuta av våra första lediga dagar tillsammans.Ekstakusten är ett stort naturreservat och hade några cacher utefter kusten så vi tog en promenad med hundar och barn för att ta de första caherna på Gotland.

Bad för hundarna var ett måste


Vincent sov gott under promenaden


Det fanns många fina rastplatser på vägen och alla platser hade sin egna historia.


Här landsteg Valdemar Atterdag när han skulle erövra Visby


Dagens cacher


Den fantastiska lilla bruna

Här kommer de utlovade filmerna från Panas debutlopp (Tommy som redigerat filmerna...) Den första filmen är från Gotland där Pana med Tommy som förare tog en pinne i sin allra första start officiellt. Den andra pinnen kom dagen efter med min och Panas officiella debut. Hon är bara för fantastisk...På denna film är ett utdrag från Skutskär. 4 dagar efter Gotland. 1 hoppinne bärgad 


Det är bara så otroligt att Pana orkade hålla ihop alla dessa tävlingsdagar då hon aldrig har tävlat innan och får med sig 3 st uppflyttningspinnar på sina första två helger av tävling. Dessutom var det inte riktigt meningen att hon skulle debutera så tidigt. Vi hade planerat hennes första start senare i höst men hon har trots allt utvecklats otroligt fort under april, Maj så vi anmälde henne för att träna och skaffa oss tävlingsrutin. Hon hanterade allting helt utomordentligt och växte för varje start och både jag och Tommy är överaskade över vad den lilla bruna hanterade och presterade i sin debut. Har inte så mycket mer att säga än att hon är helt fantastisk och varken jag eller Tommy har haft en sådan hund som Pana är. Hon är verkligen helt unik!!!


Slalombilder

Innan solen gick i moln och regnet kom tog jag några få slalombilder. Det blev några bra. Här är de bästa..

Mikaelas Eddie


Tinas Jax


Och tre hundar som jag inte vet vilka det är..
Tror detta är Mari Edmans Garbo

Förena nytta med nöje

Denna vecka är vi hemma för att förbereda för nästa semestertripp som börjar nästa vecka. Då åker vi ner till mitt älskade bohuslän.

Idag hade Vincent tid till BVC i Mariefred för att vägas och mätas. Han börjar bli en stor kille nu den lilla prinsen. Han är nu 2 månader och 12 dagar är 60 cm lång och väger 5440g :love: Tommy har nu semester och han följde givetvis med mig och Vincent och vi passade då på att geocacha lite och ta en god fika hos Anna på torget.

Vi började med en kyrkoruin som vi aldrig varit på i Mariefred.
Vi fortsatte sedan till hamnen med en sväng förbi den gamla jernvägsstationen (ja, det stavas så :P). Cachen på stationen fick vi inte denna gång men vi kommer tillbaks någon annan dag för att hämta den. Vi avslutade med en multicach på slottet innan vi åkte hemåt. Vi passade på att ta en cach till på vägen hem och väl hemma tog vi en långpromenad med hundarna och hämtade dagens sista cach hemma i Åker. Vi fick ihop hela 5 st cacher idag. Vi är verkligen inne i ett stim nu. Det är så kul och man kommer alltid till olika spännande platser. Dessutom har jag gått ner hela 2 kg under semestern för att vi har varit ute och geocachat :)

Mariefred är en väldigt hundvänlig liten stad. Så här ser det till exempel ut nere vid Majabryggan, där vi tog en cach..  Hos Anna på hörnet har hundarna ett eget handfat med skålar som man kan fylla på vatten och ge till hundarna. Sådant gillas....


Fulhund

Ibland är Pana alldeles för söt för sitt bästa :P


Sliten

Mikaelas Dannie


Sitter i husbilen, japp det blev den istället för husvagnen, i Skutskär och skriver ett inlägg. Jag lovade ju att uppdatera om Gotlandsresan och det ska jag försöka göra. Jag har börjat fixa lite med bilderna men några inlägg har jag inte hunnit/orkat gjort.

Vi börjar bli rätt slitna nu efter så många dagars tävlande, jag sover i och för sig mest hela morgonen men ändå.. Måste bara säga att det är fantastiska tävlingar här i Skutskär. Gotland var också kanonbra men att vara färdig med alla hundar vid tre på eftermiddagen är helt fantastiskt. Vi har hunnit umgås och tagit långa promenader på kvällarna. Resultaten har också varit bra då jag igår tog en pinne i Hoppklass med Pana. Den andra i Hoppklassen bärgad och den tredje i klass 1... Idag tog Tommy en efterlängtad pinne med Eo i Ag2. Den andra i den klassen!

Pinnen i hoppklassen var ett stort steg med Eo då hon är så konstig. Hon springer inte och verkar helt loj, hon är för den delen väldigt ojämn. Ibland springer hon hur fort som helst och ibland springer hon knappt alls. Det är svårt att veta var man har henne. Det är snart dags för ett löp så det kan vara det som ställer till det lite för prinsessan, sedan så tycker hon det är jobbigt med värmen. Hon är ju inte känd för att anstränga sig i onödan så vi har bara låtit henne delta i agklassen. Nu har vi bara en pinne kvar, tack och lov. Jag hade väldigt mycket mer förhoppningar och mål med Eo men det är bara att gilla läget när hon har sina konstiga perioder och sänka mina mål. Just nu är det att ta mig upp i trean i agilityklassen så vi är i trean i båda klasserna. Det borde hon varit för länge sedan egentligen men det blir inte alltid som man tänkt sig..

Det är skönt att Pana har visat sig vara en guldklimp och verkligen gör sitt bästa i allt hon/vi tar oss för och det skapar mer självförtroende hos både mig och Tommy att vi kanske trots allt inte är så usla tränare och agilityförare. Med Panas framfart på banan och pinnplockningarna så har det resulterat i mer självförtroende och positiva känslor som smittat av sig när vi kör de andra hundarna. Tommy har inte kört Peg så här bra som han har gjort på Gotland och Skutskär på länge. Träningen för Annica Aller har också varit superbra och nyttig i uppladdningen.

Nu har vi en tävlingsdag kvar innan vi tar lite semester och åker till Bohuslän.


Debuten är gjord..

Nu är debuten för Pana gjord och den gick suuuperbra. Hon är så duktig lilla brun. Tommy gjorde den första "riktiga" debuten igår med Pana. De gick in och satte en nolla i agilityklassen. Vackra kontaktfält och Pana stod ca 2 sekunder på varje och ändå kom hon på fin fina femte plats. Första pinnen bärgad :)

Hoppklassen blev inte riktigt som väntad då Tommy gjorde en relativt lång inkallning och det ville inte Pana vara med om och sprang förbi första hindret, de gjorde om och körde sedan på. Det var en svår etta med mycket konstiga vinklar och det blev någon rivning men annars såg det väldigt fint ut.

Tommy startade även Eo i agilitytvåan men hon ville inte alls i värmen och det blev ett litet slalomfel (som vanligt) från den eftertraktade pinnen. Jag valde att stå över Eos starter idag då det är ännu varmare.

Men Pana startade jag i morse och det var länge sedan jag var så nervös. Hon har ju gjort lite som hon vill med mig så jag var laddad och på hugget. Pana skötte sig exemplariskt, dock inte jag då jag drog ur henne ur slalomen men jag är så sjukt nöjd med det loppet för hon gjorde precis som jag sa och stod fint på alla kontaktfält.

I hopploppet så var det en ganska snabb bana men väldigt trevlig, dock lite svåra passager genom tunnlar där hundarna ser ett annat hinder. Det var ett fint hopplopp vi genomförde med en liten fadäs från segern.. Pana drar rakt fram efter en tunnel eftersom jag var lite sen i mitt kommando men döm av min förvåning när jag får stopp på hunden som kommer i full fart och låst sig på hindret rakt fram, men stannar och vänder mot mig så vi kan fullfölja loppet. Vi tappade där ca 3 sekunder men gick in på en fin sjätteplats. Det kändes som en seger ändå bara genom att få stopp på henne i den farten och att hon lyssnade så fint på mig. Andra pinnen bärgad :)

Filmer kommer.. Vi måste bara få tag på el till husbilen för att kunna göra lite större projekt på datorn.. Vet ej när filmerna dyker upp för direkt när vi kommer hem från Gotland packar vi om lite och tar vår husvagn upp till Skutskär där vi ska tävla i 4 dagar.


RSS 2.0