Mental träning

För ett tag sedan så började jag förbereda för att lägga in mental träning för fotbollskillarna i vår. Jag har beställt hem material, Lek med tanken, till detta och är riktad till barn och ungdomar mellan 6-18 år. Materialet är skrivet av Johan och Anders Plate.

Idag får jag chansen att väcka ett intresse hos killarna då jag och Tommy ska ha hand om handbollsträningen ikväll. Jag tänker introducera målbild, självförtroende och självbild för dem på ett lättsamt sätt och kolla av om det är något de vill att vi lägger in i träningen. Man jobbar ju alltid lite med mental träning inlagt i den vanliga träningen men jag vill att killarna ska ge sig själva tid för eftertanke och att vi även kommer att träffas för diskussioner.

Jag har börjat skumma materialet som består av en bok som riktar sig först och främst till de vuxna, tränare eller förälder, och det finns en cd skiva för ungdomarna att lyssna på och reflektera omkring och lite praktiska övningar. Dessutom finns det en pedagogisk och lättförstålig "verktygslåda" för mental träning. Den innehåller bland annat praktiska övningar såsom att skriva positiva ord om sig själv, man kan ge sig själv guldstjärnor, ett argpapper att skriva ner tankar på. Dessutom lite olika koncentrationsövnigar och koncentrationsstilar.

Det finns även ett litet peppkort som var och en kan ha med sig i sin träningsväska med 5 st olika peppningar om hur man kan tänka när det går dåligt eller 5 st peppningar hur man kan tänka när det går bra. Jag hoppas verkligen killarna nappar på detta och tycker det verkar kul och vill börja lite försiktigt att aktivt träna mentalt.


Träningsvärk

Gahh.. Hur kan man få träningsvärk i händerna.. Jag har nu försökt mig på att virka i 2 dagar och det går sådär... Själva virkningen fungerar ju men sedan ska det räknas maskor också och hålla reda på varv det är där det går snett varje gång. Så nu virkar jag ett varv för att konstatera att det har blivit fel och får dra upp hela varvet för att göra om så det blir rätt. Så där håller jag på men det artar sig och jag har kommit en bit på väg. Sedan har jag ju inte så snygga maskor som det är i boken men men.. övning ger färdighet.

Ska se om jag kan komma ihåg och föreviga spektaklet när det börjar likna en frölundamaskot.


Amigurumi

Helt plötsligt har jag fått för mig att det hade varit roligt att virka små garnfigurer. Jag virkade när jag var liten och då virkade jag små stjärnor som min farmor lärde mig hur man gjorde. Nu har jag glömt av hur man gör och tyvärr har min farmor gått ur tiden, men tack vare böcker och youtube ska jag nog få ihop någon figur.

En bok är inhandlad och jag ska idag fixa garn och virknålar. Isak önskade sig en lyckomaskot i Frölunda hockeys färger så det är väl bara att sätta igång senare ikväll.


Försök till nya inställningar

Nu när jag äntligen har bestämt mig vilket objektiv jag ska köpa så när jag väntar på att få köpt det så har jag varit ute och försökt att testfota lite med mitt gamla objektiv. Jag har bestämt mig för att köpa ett porträttobjektiv mot det jag hade tänkt innan, ett ljuskänsligare zoomobjektiv, men det får vänta. Nu ska jag försöka lära mig att fota saker som står relativt still och även lite inomhus hade jag tänkt.

Jag har mestadels använt slutarprioritet när jag fotar hundarna och i regel aldrig använt bländarprioritet men nu tänkte jag att jag skulle prova på det. Jag gjorde även ett litet trevande test att ha helt manuella inställningar men jag får nog träna lite mer på bländarprioriteten först.

Jag vet att objektivet har en stor betydelse men jag blev lite frustrerad när jag inte får ett så kort skärpdjup, fina suddiga bakgrunder, som jag ville när hela Pana var med på bilden. Är jag väldigt nära så kommer det av sig själv och inställningen var alltid på den lägsta bländaren. Kanske det blir bättre när jag får mitt nya objektiv. Och hur lätt är det för lilla brun att ligga still när jag kryper omkring på alla fyra, dessutom väldigt nära :P Hon var duktig men det var svårt tyckte hon.


Lagträff och en egen bagareIsak har bakat i två dagar. Igår var han en klippa när han gjorde efterrätten till lagträffen vi hade igår. En underbar kladdkaka med vispgrädde slängde han ihop och idag gjorde han jättegoda chokladbollar till fikat.

Tommy var kocken igår och lagade två supergoda pajer och än så länge har jag inte hört något om att mina lagkamrater har blivit matförgiftade... Vi hade en mycket trevlig sammankomst igår då vi började med en liten promenad med alla hundarna innan vi gick in och planerade kommande tävlingar medan pajerna var i ugnen.

Det är tyvärr inte så mycket lagtävlingar att välja mellan i år utan det är ganska glest men vi fick planerat in några i alla fall. Vi ska också börja träna tillsammans så fort snön försvinner och så har vi ju träningen med Veronica att se fram emot i April. Vi får hoppas på en fin vår så det finns mycket möjlighet till träning då det inte har blivit något vidare med träningstillfälligheter i vinter.


Försenad julklapp

För någon dag sedan kom vår försenade julklapp från jobbet. Det var vår chef som trodde att han hade postat julklappen men i själva fallet så låg den kvar i hans väska :P

Det var ett presentkort där man kunde välja bland en massa saker och jag valde den otroligt roliga spelet Med andra ord. Spelet ska givetvis med på tävlingarna runt om i landet i sommar.

Med Andra Ord - Andra upplagan


Tävlingsplanering

Imorgon ska det tävlingsplaneras med resterande av Eos lag, Tribond. Mikaela, Mikaela och Malin kommer vid 13 imorgon och om vädret tillåter så ska vi först ta en promenad med våra vackra, underbar shelties innan vi går in och äter mat som Tommy ska göra till oss. Jag hoppas på bra väder så vi kan ta ett lagkort, det hade varit kul.

Vi ska planera vilka lagtävlingar som vi ska åka på i år och kanske planera in lite träningar också. Vi har redan planerat in en gemensam träning för Veronica Bache i inomhushallen i Kungsör i April.


HurtbulleKanske man skulle vara så hurtig att anmäla sig till hundlöpet 2011. Om inte annat kanske man kan lura iväg Tommy och Pana så de har något att träna mot i sommar. Eventuellt om Isak kanske ska springa den kortare sträckan med Eo. Det stod i och för sig att man bör vara 15 år men man kan ju kolla i alla fall.


Tävlar

Får försöka lita på min tur, som jag förövrigt aldrig har, och vinna lite produkter i en bloggtävling som Jenny anordnar. Hade varit spännande att testa nya produkter.
Håller mina tummar för vinst :)

 


Våren är kommen

Åtminstonde i vårt kök. Har fått ner julgardiner och fått upp våriga gardiner med tulpaner på. Jag köpte gardinerna till vår förra lägenhet men de passade aldrig där men nu i vår nya lägenhet passar de utmärkt, framförallt efter vår ommålning. Tur att jag inte slängde gardinerna. Igår, som förövrigt var tulpanens dag, så köpte jag en bukett rosa tulpaner så nu är vi förberedda för våren.

Isak har idag varit en duktig bagare och bakat underbara kladdmuffins med extra choklad på toppen under tiden jag och Tommy har fixat. Vilken underbar son jag har :love:

Så har jag äääntligen bestämt mig för vilket objektiv som ska jag ska köpa och det var verkligen tur att jag inte tryckte på köpknappen i fredags, då jag bestämde mig, för tror du inte bilf--n gick sönder i lördags morse. Men förhoppningsvis så är det inte så farligt som jag vill tro utan det är nog "bara" generatorremmen som har gått av och det är inte ruinerande dyrt att laga. Så med lite tur kanske jag kan köpa objektivet nästa månad istället :)


Världens sötaste border collieDen här bilden är tagen på julafton förra året. Vi bodde hos min mamma under jul och vi var tvungna att åka hiss när vi skulle ut. Pana var överförtjust i hissen för det var en så rolig brun hund som åkte hiss samtidigt som henne...varje gång dessutom :p


Friskförklarad och födelsedag

I fredags var jag på återbesök med Eo för att ta blodprover för att kolla så att det inte var några efterverkningar från hennes förmodade förgiftning. Hon var så tapper min lilla prinsessa. Eo följde med glad i hågen och sprang in på kliniken för att upptäcka, när vi kom in i rummet där de skulle ta blodprovet, att ett sådant där rum inte gav positiva upplevelser. Hon gick och gömde sig under stolen och var allmänt låg.

Jag har full förståelse för henne för det var en hemsk upplevelse sist då hon blev inlagd. Hon blev inte panikslagen och hysterisk utan hon blev apatisk och stängde av helt och blev helt lealös när hon kom upp på bordet. Gick fint att raka och sticka henne för att ta lite blod men Eo hade stängt av helt nästan så det var inte lätt att få ut ngt blod där inte. Vi fick röra lite på benen och klappa på henne för att blodet skulle röra på sig. Det blev några droppar i alla fall så att de kunde ta proverna. När veterinären skulle lyssna på hjärtat så slog det så sakta. Pulsen var väldigt låg då Eo verkligen stängde av hela systemet. När hon sedan kom ner på golvet igen och ut genom dörren var det den glada hoppiga och gapiga sheltien igen. Hon är så charmig.

Veterinären såg att det inte var något fel på henne och alla proverna var fina så hon är nu helt friskförklarad. Skönt....

Jag fick även en uppskattad present av min sambo när jag fyllde år.

En lakritsprovning!! Jag som älskar lakrits. Ser mycket fram emot detta. Det får bli till sommaren eller hösten.


Taskig uppdatering

Eftersom jag "bara" har varit ledig hela julhelgen, mellandagarna och nyår så har jag inte haft ork att blogga. Allt mindre att tänka. Jag och Tommy har faktiskt bara tagit det väääldigt lugnt, sovit mycket och kollat på serier som Entourage och lite filmer. Vi har dock hunnit med att fixa lite hemma.

Tommy har målat köket och jag har lagt färdigt golvet i Isaks tvspelsrum. Nu är det bara listerna kvar så är allt klart. Nästa projekt blir sovrummet. Golv ska läggas och målas. Lite inköp på Ikea får det också bli. En ny sänggavel och en skena i taket så vi kan hänga upp tyg framför de fula trådbackarna som vi har istället för garderober ska inhandlas. Vi hade en tanke på att sätta upp en stor garderob med skjutdörrar men eftersom Isak kommer att få det rummet om några år och han har ingen användning av sådana garderober så vi spar de pengarna och gör något annat för dem istället.

Hundarna har fått promenader annars har de också fått tagit det lugnt. På annandagen var vi i och för sig iväg och tränade i inomhushallen i Kungsör. Det var så härligt att få träna inomhus med värme. Underlaget var helt ok också. Hundarna halkade lite i början med sedan fick de in tekniken och kunde springa på ordentligt. Pana njöt av att få träna ordentligt. Hon är så häftig den hunden alltså. Det finns bara ett läge. Fullt ös!!!

Eo är helt återställd och är som vanligt efter sin vistelse på Strömsholm. Vi ska ta ett sista blodprov i slutet av veckan för att försäkra oss om att inga organ har tagit någon skada efter den troliga förgiftningen.

Isak är fortfarande på västkusten och har jullov. Han kommer hem i slutet av veckan och det ska bli underbart. Jag har längtat så efter honom även om han är stor nu och vi har kontakt genom SMS och tel så är det tomt när han inte är hemma. 

Många är så ambitiösa och har sammanfattat sitt 2010. Vi får se om jag får tummen ur och göra det jag också :P


RSS 2.0