Dregglisar

Jag är ganska dålig på att shoppa men nu har jag lyckats att klicka hem lite roliga "dregglisar" till Vincent. 2 par vantar blev det också :)


Namnsdag

Igår var det min namnsdag, vilket jag inte hade en tanke på, och hör och häpna... Tommy hade med sig blommor hem till mig.


Panas gunga

Pana har ett udda förhållande till gungan. När vi började med agility så var hon rädd för balanshindren. Detta har försvunnit helt, utom för gungan. Hon kan attackera gungan från marken och hugga även när hon är på den. Hon gillar den samtidigt för det är ju där man får belöning och får komma vidare till nästa hinder.

Pana har nu ökat tempot på planen och därmed har frustrationen till gungan också ökat. Detta är något vi ska träna ordentligt i vinter. Att Pana ska känna sig trygg med gungan och få fokuset att ligga på att göra snabba kontaktfält istället för att hugga i gungan.. Det är en viss skaderisk med detta beteende och mycket onödig energi som kan läggas på annat.Bilden är från tävlingen i Kumla och det är Fanny Gott som är fotograf.


Äppelmos

Större delen av mammagruppen träffades igår hemma hos Malin för att göra äppelmos. Och äppelmos blev det. Vi räknade ut att vi gjorde mos på ca 12!! kg äpplen...

Det blev en lång men väldigt trevlig dag för mammor och barn. Vi körde i skift mellan matning, blöjbyten och mostillverkning.

Först plockade vi äpplena
Sedan var det till att börja hacka. Maria är i full gång här.


Äpplena kokas sedan mjuka innan de ska passeras.


Passering


Därefter skall det passerade moset kokas ihop med socker och blandas med askorbinsyra och natriumbensat innan moset delas upp i burkar.


Malin och Jennifer fixar lunch


Färdiga burkar med utsökt äpplemos.


Det blev ett antal kilo äpplemos vi fick ihop så alla gick hem nöjda och glada med massor av äpplemos som vi kan ha på gröten till våra små änglar nu när de har börjat äta allihop.

Tack Malin för att vi fick mosa ner hela ditt kök. En toppenidé :D


Hösten är härNu är hösten här med alla sina fina färger.. Nu när det blir mörkare ute så tänder man mer värmeljus och sitter inne och myser mer. Idag har vi en sådan dag, jag och Vincent.

Film från Kumla

Tommy satte ihop mina lopp från Kumla med Eo. Jag är så otroligt glad över det första loppet på filmen, fastän att det blir fel. Jag blir varm i magen när jag ser hur bra hon springer på. Nu har vi nått vårt mål och nu ska vi försöka att behålla denna glädje.


Vincents mössa

Jag har gjort en "pippi"/fiskarmössa i originalfärger till Vincent. Han blev ursöt i den :)Fina killarna


Tröjan som Vincent har på sig har hans mormor stickat.

Vinst och uppflyttning

ÄNTLIGEN!! Jag trodde aldrig att det skulle ske... men efter hur många år som helst så är vi äntligen uppflyttade till klass 3 i agility. Mina mål med Eo har ju förändrats genom åren. Eo skulle bli min utpräglade agilityhund och vi skulle göra stordåd men under resans gång så har det hänt en massa saker och jag har fått omrevidera mina mål. Nu var mitt mål att vi skulle ta oss till klass tre i bägge klasser, något som verkade stört omöjligt.. men skam den som ger sig. Nu kan vi slappna av och bara ha skoj och inrikta oss på att vara en stabil del i laget Tribond och köra klass tre när vi känner för det. Vi har inte riktigt farten för att kunna fightas om cert men vi ska försöka och ser det bara som plus ifall det händer men jag känner ingen press. Jag är ganska nöjd just nu och Eo blir inte yngre. Det är Pana som får ta över stafettpinnen..  

Jag och Eo hade två starter i agklass 2 i Kumla och vi vann den första klassen även om hon inte sprang så fort, men hon var stabil och det kändes bra. Vi startade den andra klassen också och då kunde vi bara gå in och ösa och ha roligt. Det hade vi.. Hon var såå taggad och sprang precis så som jag ville, mitt lilla hjärta. Jag som har klagat på att Eo aldrig anstränger sig för mig, men i detta lopp gjorde hon det. Hon räddade upp en usel slalomsekvens då jag missade mitt blindbyte, sedan höll jag på att glömma ett hinder och bara slängde ut armen på måfå och hon ansträngde sig verkligen och drog ut på hindret. Sådant värmer mig och jag blir så glad... Hon flög gungan och jag tryckte av henne från balansen då jag hade fått för mig att jag skulle hinna ett blindbyte efter balansen. Det gjorde jag inte kan jag säga :P Vi fick tio fel men vad gör väl det för det kändes som en vinst när vi hade så kul och hon verkade trivas på planen.

Pana tog förövrigt sin andra pinne i agilityklassen med Tommy. Vilka duktiga tjejer vi har :love:


Ett syskon

Nu har Vincents lammunge fått ett syskon. Detta syskon ska få flytta till familjen Ahlgren/Zetterberg.


Namnlappar

Nu har jag fått mina namnlappar så jag kan märka mina alster..


Sheltisar

Alla sheltisar som var med och tränade i lördags.


Finaste tjejerna


Skuggorna ser för sköna ut :)


TräningI lördags mötte jag, Tommy, Vincent och alla hundarna upp Malin och Mikaela på klubben för att träna. Mikaela hade tagit med en kombination som vi byggde upp. Vi började med att gå en sväng med alla hundarna. Det blev ett gäng som lekte av sig innan träning. 6 st shelties och 2 bc, det var ös i skogen kan jag tala om.

Vi körde de små hundarna först och jag hade bestämt att träna Eo på serpentiner då hon har väldigt svårt med att hoppa in mot mig. Hon gillar inte alls det. Jag hade klickern med mig och förstärkte när hon gjorde rätt. Eo tycker att klickern är suverän och hon går verkligen igång på den. Att jag inte har använt den mer är en gåta. Att bara harva på är ju ingen lösning på vårt problem men jag hoppas att det släppte en del nu. Eo sprang på ordentligt på träningen och det var superkul. Att vädret var helt fantastiskt gjorde inte dagen sämre. Pana gjorde övningarna kanon som vanligt.

Mikaelas nya stjärna, Gry.
Jag tror vi tillbringade 4 timmar på klubben innan vi åkte till affären och handlade tacos som vi tillagade hemma hos oss innan Mikaela och Malin bjöd på Cert och Championattårta :)


"Pippimössor"

Nu har jag stickat färdigt två "pippimössor". En till mig själv och en till barnens kusin. Mönstret jag utgått ifrån är detta..


Karlstad

2 dagar spenderades i Karlstad i helgen. Jag är både besviken och nöjd över helgens tävlingar. Besviken på Eo under lördagens inofftävlingar då hon var sådär velig i slalomen som hon kan vara ibland men det ordnade upp sig under söndagen då hon gjorde 2 helt ok slalompassager. Det kändes väldigt skönt.

På lördagen tävlade jag även Pana i hoppklassen och där diskade jag henne genom att vi missade ett hinder. Det hade kunnat undvikas om jag hade haft lite is i magen men jag bara körde på. Jag fick hjälpa Pana i ett bakombyte mer än jag hade tänkt och hamnade således efter i nästa passage vilket gjorde att jag blev väldigt stressad och pressade Pana lite för hårt så hon flöt ut lite långt så vi missade hindret. Hade jag bara stannat till så hade Pana svängt in mot mig och tagit hindret. Ja ja.. nu vet jag det att jag inte kan pressa henne och jag ska lära mig att ha is i magen. Hon gjorde förövrigt ett kanonlopp. I agilityloppet (med Tommy) hoppade hon gungan och innan Tommy han blinka var hon uppe på gungan igen och därmed var Pana diskad. Övrigt gjorde hon kanon..

Eos officiella lopp gick på söndagen och de är jag nöjd med. I ag 2 tog hon fel tunnelingång.. att jag aldrig lär mig när det gäller Eo och dessa tunnlar, annars gick hon fint. Hopp 3 fick vi en vägran på en tunnel då hon blev väldigt osäker. Vi gjorde om och avslutade loppet fint. Vi fick en massa tidsfel på grund av vägran men jag är ändå väldigt nöjd över henne. Det hade regnat hela dagen och det var ingen gräsmatta vi sprang på utan en leråker. Detta bekymrade inte prinsessan utan hon sprang på fint.

Pana fick ett nytt fint halsband från Definity.se


Ett halsband med guldstjärnor till en guldfärgad stjärna


Höst

Nu är hösten här. Det börjar bli riktigt kyligt på kvällarna och mörkret kommer tidigare och tidigare. Tur att Tommys mössa är klar så han slipper frysa om huvudet.
LakritsprovningNu har jag äntligen bokat en plats på en lakritsprovning som jag fick i födelsepresent av Tommy. Jag ser verkligen fram emot det. Jag älskar lakrits.

Här kan ni läsa mer... Lakritsprovning

Babymassage

Idag har jag och Vincent varit iväg till Öppna förskolan för att ha lite mys. Babymassage stod på schemat.

Isak har donerat sin gamla bakuganhandduk till lillebror :love:


Gänget på babymassage. Malin och Victor, Jennifer och Agnes och Vincent


Maria och Maya var också där och hade mys.

Nya virk/stickprojekt

Jag tillbringade en vecka hemma hos mamma i Bohuslän i Augusti och under tiden fick hon även lära mig hur man stickar då jag vill ha en "pippi"mössa.

Nedan ser ni en början på Tommys "OSmössa" som jag virkar till honom i samma garn som Isaks mössa och efter samma mönster.

Lägg märke till Vincent som ligger i enbart blöja och under parasoll för det är ett underbart väder och hur varmt som helst. Bilden är tagen den 23 Aug


Här ser ni mönstret till mössan som jag ska sticka till mig själv i färgen grå med lila och vitt eller svart, har inte bestämt mig ännu.


Självklart kommer även Vincent få en likadan mössa senare :)


Finaste Vincent

Han är för söt den lilla godingen :love:

Idag är han 4 månader och 4 dgr. Väger 6380g och är 63,8 cm lång.


Härligt dreggel.. Tänderna är på gång att komma..

Helgens tävlingar

Seijas Dogge


Helgen i Kungsör blev jättebra. Inga resultat att tala om men bara vädret gjorde att man blev glad och vi campade i husvagnen som är så mysigt. Strålande solsken hela helgen och fantastiskt fint underlag att springa på. Det var en fröjd... På lördagen skulle Tommy tävla Pana och Eo, han diskade dem bägge :P Jag fick hoppa in och köra hopp 3 med Eo vilket fick mig att tänka när jag tävlade min lilla prinsessa senast. Rättvik i Nov förra året kom vi fram till. Hmm.. Vi diskade oss också men det var så roligt.. En av anledningarna till att jag inte har tävlat Eo så mycket är vi har haft lite trassel och jag orkar inte bli besviken efter loppen då det inte går vår väg. Men efter att ha börjat tävla Pana så har allt förändrats.

Vincent är fullt koncentrerad på agilityn..
Pana ger alltid järnet och gör verkligen allt för att lyckas och hon ställer upp 100 % vilket jag aldrig har känt att Eo gör. Detta har lett till att jag inte behöver bekräftelsen av Eo längre utan jag får det av Pana och spänningen mellan mig och Eo släpper. Nu kan jag springa med Eo och bara ha roligt och inte ta det så allvarligt.

Jag och Pana skulle tävla söndagen och som vanligt är det fantastiskt att springa med den galna hunden. Hon gör som sagt alltid sitt bästa, så också denna gång. I hopploppet placerade jag mig helt fel och fick hjärnsläpp. Jag skickade Pana helt fel så hon missade slalomingången. Jag skickade om henne och sedan gick det bra. Hon är så grymt snabb så det gäller att hänga med och jag är supernöjd med loppet och det är alltid en adrenalinrusch så fort man har gått i mål.

Vi laddade om till agilityloppet som var en väldigt svår bana för att vara en klass 1. Det var en hel del fällor och svåra passager men Pana är en klippa och vi gjorde ett superlopp. Dock en liten futtig rivning som förmodligen berodde på att jag störde henne när hon hoppade. 5 fel igen.. men nästa helg är det tävling i Karlstad. Bara att ladda om.


Pana 2 år..

Hur kan vi glömma... Pana blev två år igår. Grattis i efterskott världens bästa Pana :love: Du har verkligen förgyllt vår tillvaro. Dock inte med enbart positiva saker som t.ex söndertuggad bil och ett fint hål i väggen hemma, men vad gör väl det när du är en stjärna i allt vi gör. Kan inte svara för Peg och Eo, som har blivit gråhåriga de senaste två åren då du kom in i våra liv, men vi är så glada att just du kom till oss... Love youSer upp till "stora" Eo


Vincent 4 månader

Lilla hjärtat är idag 4 månader. Sist vi var och vägde och mätte så var han 62,6 lång och vägde 6060g. Vikten och längden är för två veckor sedan. Han ska väga sig igen nästa vecka då får vi se hur mycket han har vuxit mitt lilla hjärta :love:

På bilden är Vincent 2 mån.Milstolpe

En milstolpe har inträffat i Vincents liv. Han har vänt sig från rygg till mage. Första gången det inträffade var den 17 Augusti sedan har han varit relativt still och utforskat sin sköna stämma istället. Idag var han igång igen. Han vände sig flera gånger idag så det gäller att ha ögon i nacken nu..


RSS 2.0