Myspys


Just nu är det så mysigt. Jag älskar snön, det blir så ljust och fint dessutom är hundarna rena.. Vi har börjat julpynta hemma och satt upp lite adventsljus och börjat förbereda för jultomtarna. Jag har även varit seriös detta året och fixat mat åt småfåglarna. Det är enbart talgbollarna som har kommit upp ännu men i helgen då kommer fågelbordet med diverse godsaker att komma ut också. Jag har minsann kollat upp på nätet vad de ska ha för mat så jag inte går och köper de där dåligt utspädda fågelmatspåsarna i affärerna. Nä, riktig mat som fåglarna faktiskt tycker om ska de få. Letade även upp vad de olika fågelarterna äter så man kan variera maten och få lite olika arter att dyka upp i sin trädgård.

Min stora förhoppning är att någon domherre ska hitta till vårt matbord då jag tycker de är så vackra, framförallt när det är gnistrande snö ute. Vi har ett vinteräppelträd på baksidan som talgbollarna nu hänger i tillsammans med lysande röda äpplen som sitter kvar sedan senhösten. Jag hoppas vädret håller i sig så jag kan fota i helgen så det är ljust när jag är hemma. Som det är nu är det mörkt när jag åker till jobbet och mörkt när jag kommer hem.


Träna eller inte träna

Just nu tycker jag det är så svårt att veta vad som blir bäst i träningssyfte. Träningen blir inte direkt kontinuerlig under vintern. Dels för att vädret inte tillåter det och dels för att min motivation minskar när det är svinkallt och blåsigt. Visst har vi tillgång till ridhusträning men det är inte alltid man har möjlighet att åka dit varje gång. Det jag funderar mest på är vilket som faktiskt är bäst under vintern. Att låta hundarna vila ordentligt och bara hålla igång med promenader och lite småpyssel eller faktiskt träna ordentligt när man väl får tillfälle att träna?

Det känns lite meningslöst att träna ordentligt när man väl får möjlighet för man utvecklas inte särskilt utan man stampar på samma ställe hela tiden men samtidigt är all träning bra. Jag är lite klyven för samtidigt som jag vet att det är bra för alla parter att vila så får jag dåligt samvete över att jag inte tränar. Det är väl mest Pana som tycker att det är orättvist och skulle kunna vara ute och träna i vilket väder som helst. Peg och Eo, framförallt Eo, tycker att det är helt ok att ligga inne i värmen och sova. Eo vill vara ensam, utan jobbiga Peg och Pana, i sovrummet och bädda ner sig i sängen. Gottegris..

Förra vintern hade jag inget dåligt samvete över träningen för då var det ingen hund som kunde vara ute i den -17 gradiga kylan, men än så länge är det inga problem att träna för kylans skull i alla fall. Det som tar emot lite också är att det är så mörkt heeeeela tiden. Vi har bra belysning på vår klubb men det går inte att jämföra med dagsljus och vissa saker vill man träna i dagsljus, som balanshinder med en liten harig brun BC.

Pana och brorsan Rim på lekdejt i -17 gradig kyla i ett grustag i Södertälje i Januari


Julklapp

Enligt aftonbladet kommer espressomaskinen bli årets julklapp.Och vilken julklapp jag fick av jobbet i år. Jag som alltid har önskat mig en espressomaskin men en sådan här värsting är inget jag kunde drömma om. Vi fick två val på jobbet angående julklapp/bonus och då var ett av valen en espressomaskin. Till och med Tommy tyckte att jag skulle välja espressomskinen fastän han inte ens dricker kaffe. Men en latte kunde han tänka sig sa han..

Jag fick hem den idag och har inte plocka upp den ännu. Den har alla finesser man kan tänka sig och det bästa av allt är att det är en integrerad extern mjölkkanna. Självklart är det en helautomatisk maskin. Latte och espresso med ett tryck.. marknadsvärdet ligger på runt 20000 kr. Helt galet. Det är mer värd än min bil :P Måste erkänna att jag som inte är en materialist tycker ändå att det är ganska roligt med en ganska så "onödig" pryl.

Denna är det i alla fall...

Saeco Xelsis Stainless Steel RI9944

Kommer passa perfekt i vårt kök med vår nya kyl och frys som kommer om två veckor. Tanken var inte att vi skulle göra om vårt kök ännu men nu med nya vitvaror och en espressomaskin måste vi nog måla om så länge i alla fall så får golvläggning och bänkskivebyte etc. bli senare.


Äntligen Svensk

Nu har jag äntligen fått tummen ur att registrera om Eo. Nu är hon ingen norsk jente längre, på pappret i alla fall :P

 


Frölundafans

För ett litet tag sedan köpte jag två biljetter till SSK mot Frölunda Indians. Isak är ett stort fan av Frölunda som hockeylag och eftersom vi bor på helt fel sida av landet så blir det inte så lätt att gå på matcher. Men eftersom Södertälje också är i Elitserien, och dit har vi inte så långt, så nu fick Isak och Tommy varsin biljett så de kunde gå på matchen. Tommy var väl måttligt road då han egentligen är Djurgårdare men snäll som han är åker han självklart med Isak på matchen.


Harry Potter

Nu har jag beställt biobiljetter till den nya Harry Potterfilmen. Att jag och Isak ska gå är en självklarhet men vi fick även med Tommy denna gång.. det var en positiv överaskning. Vi avvaktar till på Söndag med att gå och kolla på filmen då den egentligen har premiär idag. Jag är inte mycket av en premiärmänniska och trängas med en massa folk. Dessutom är det bara en himla massa tjatter på biograferna ju mer folk det är.. Jag är som en gammal surtant när det gäller biografer ha ha ha..


Julklappstips

Nu börjar det dra ihop sig till jul snart och det är kallt ute vilket har gjort att jag har tagit fram min julklapp från förra året. De är verkligen helst suveräna dessa tofflor. Ett bombsäkert julklappstips för de som har frusna fötter.

Mina är från Coolstuff

 

Produktiva

Idag har vi varit produktiva på hemmafronten för en gång skull. Vi var iväg tidigt i morse på handbollsmatch. Isak gjorde som vanligt bra ifrån sig. Direkt efter åkte vi till Elon och inhandlade en ny frys och kyl. Det är både roligt och tråkigt. Vår kyl pajade natten till fredag men så fick vi igång den, men slutade ganska så snart igen. Självklart är det roligt med nya prylar men det är inga billiga prylar men ack så nödvändiga. Tommy har sparat till en TV och jag till ett objektiv med det slutade med att vi fick köpa en ny kyl och frys. Så kan det gå ibland. Bara att börja om..

Under tiden jag har städat lägenheten så har Tommy promenerat och badat hundar. Det var välbehövligt på de små smutsgrisarna. Eo och Peg uppskattar att bli rena men Pana tyckte det var rent djurplågeri och förstod inte alls varför man måste bli ren. Trots att det inte var jag denna gång som badade henne så undvek hon mig restan av kvällen. Hon tittade knappt på mig. Hon är för söt den lilla.


Handboll

Hela helgen blir det bara handboll, handboll, handboll. Vi får hoppas att vi hinner med något annat än att hänga på handbollsplanen. Imorgon bitti blir det tidig morgon för att åka ända till Sala för att spela match och när vi ändå är där så tar vi en sväng förbi Västerås på hemvägen för att kolla på en ny Tv. Det är behövligt...

På söndag är det handbollsmatch i Eskilstuna. Inte riktigt lika långt så då hoppas vi att vi hinner med något nyttigt hemma på eftermiddagen.

Hundarna får promenader efter väder just nu. Igår hade vi underbart mysigt snöigt väder och vi gick elljusspåret och de fick raca lite i backen. Vi sätter dem på startlinjen och Tommy sticker upp för backen och sedan är det full fart. Pana är grymt snabb.... Hon är som en liten vessla. Peg tar henne på lite längre sträckor men Pana är grymt startsnabb. Bådar gott inför agilityn. Eo hänger med rikitgt bra i början men sedan försvinner de två stora hundarna men hon är enveten den lilla. Det märks att Peg har varit dålig och vilat under Erlichiasen för kondisen är inte direkt på topp men nu ska det bli ändring på det i vinter. Det var tungt för dem att springa igår med snön som ligger men ack så nyttigt.


Orolig

Jag är lite orolig för min bruna vackra hund. Hon är som vanligt men hon har tappat typ all päls. Hon ser ut som en valp igen. Vi har inte bytt något foder och hon äter likadant foder som de andra hundarna och de är glansiga och fina i pälsen. Jag har inte badat henne ännu, det ska göras i helgen, hoppas det hjälper.

Oroligheten kommer från när vi fick konstaterat Pegs Erlichia, då tappade hon också all päls förutom lite andra symptom. Pana visar inga symptom på att något skulle vara fel förutom just pälsen då. Kommer den inte tillbaks snart så får jag åka till veterinären och kolla henne ordentligt. Lilla tjejen är nästan helt naken..


Rättvik

Så här i efterhand är jag lite besviken och konfunderad över Rättvikstävlingarna. Inte tävlingarna i sig men min egen insats. Varför ska jag vara så förbannat feg!!!

Jag körde enbart lagklasserna vilket jag är väldigt nöjd med för vi hade inte orkat vara i Rättviks körhall så länge i den ljudnivån. Första klassen på lördagen var en hoppklass och vi i laget var riktigt laddade, vår första lagstart. Vi gjorde helt ok ifrån oss. Ella var lite överladdad och var högt och lågt över banan men hon sprang som en galning som vanligt. Otroligt snabb och duktig hund. Eo gjorde bra ifrån sig. Kändes stabilt men, som vanligt måste jag säga, dummade hon sig i ingången av slalom och vi drog på oss en femma. Det gick inte riktigt så snabbt som jag vill men men... Ronja fick också en femma ingången på slalom och Danni fick en femma mitt i slalomen.

Vi gick i mål med laget och det var det viktigaste. Vi drog på oss femton fel men var ändå nöjda. Det visade sig att det skulle räcka till en fjärde plats och en SM-pinne.. Yehoo.. det var ju superkul.. tills... ca 2 timmar senare visade det sig att det hade blivit fel i resultatredovisningen och vi blev omkörda av ett lag och halkade ner till femte plats och missade vår pinne... Det var riktigt surt faktiskt.

I agklassen på lördagen var vi enbart tre hundar och det var en skitkonstig bana. Jag gick runt på tio fel och resten av laget diskade sig. Det visade sig senare att inget av 16 smallag hade tagit sig igenom denna bana!! Av 28 largelag var det 1 lag som tog sig igenom och vann på 20 fel... Samma var det i medium.. Ni kan ju bara tänka er vilken bana det var.

Min tävlingsdag slutade tidigt så jag tog Pana och Eo med mig hem till stugan och spelade spel med Isak. Därefter däckade vi i sängen och sov en välbehövlig middagssömn. På kvällen var vi ett helt gäng som gick till kinarestaurangen och käkade god mat, alltid lika trevligt.

På söndagen började min tävlingsdag inte förrän 14,45 så jag hade en lång sovmorgon sedan spelade jag och Isak lite spel igen och var ute med hundarna. Väl nere i hallen så började vi vakna till liv igen och började ladda. Jag var riktigt laddad och det skulle bli så kul.

Vi började med agilityklassen. Ella gick in och gjorde ett superlopp men tyvärr en riven pinne. Jag gick sedan in och gjorde en nolla. Malin drog på sig 10 fel och Dannie var i högt och lågt så de drog på sig lite fel men vi slutade på 15 fel.. Trodde vi. Det visade sig att alla utom Ella hade tidsfel!! Ronja och Dannie strulade i slalom så det kan jag förstå men att jag fick tidsfel fattar jag inte. Klart det inte var ett klockrent lopp men tidsfel, nä det ska jag inte ha. Jag vet att det egentligen inte är så mycket att hänga upp sig på men jag gör det ändå. Det är riktigt irriterande. Det var mååånga som fick tidsfel. Till exempel laget som vann hade 2 av 3 hundar tidsfel. Undrar hur domarna har räknat referenstiden? Nu var det bara att ladda om till hoppklassen.

Hoppklassen var en riktigt kul bana och jag hade bestämt mig för att inte fega. Nu minsann skulle jag sätta de där blindbytena som jag hade planderat för.. Gahhhh... jävla fegis!! Jag blir så arg på mig själv. Eo gick som klocka och var hur taggad som helst och jag startade superbra och var grymt fokuserad vilket hon kände och det gjorde ju att hon ökade farten precis som jag ville. Första blindbytet missade jag men fick fick räddat upp med ett bakombyte så det blev bra ändå men sedan körde det ihop sig in nästa blindbyte. Min hund kom som en katapult och jag sprang inte på ordentligt och disken var ett faktum. Varför blir jag så passiv och inte vågar springa på. Det är det andra irritationsmomentet i helgen. Eo gick så bra i hopploppet men så fegar jag och då är det kört. Nu diskade sig resten av laget också så det blev inget resultat för oss i Rättvik. Men mersmak gav det definitvt..

Ser fram emot nästa års Sm-period. Då ska vi vara med att kriga.


Nostalgi

Jag har fått dille på salta bildäck och det verkar vara svårt att få tag på. Men, jag hittade dem i vår lokala videoaffär. Lycka...

Jag har inte varit där inne förrut och det var som att gå rätt in i 80/90-talet. Bakom disken fanns alla gamla videoband i hyllor. Jag trodde knappt de fanns längre. Det var videos och dvds överallt och massor av godis. När jag hade köpt mina bildäck så var det nästan på vippen att jag sa att jag ville även hyra en moviebox. ha ha..


RSS 2.0