Nya tag

Lite halvirriterad fortfarande över att detta f-bannade slalom och Eo inte går ihop så släpade jag ut slalomet och gjorde en liten allé av 6 st pinnar för att prova att stärka Eo lite i slalomet. Jag har inte lärt in slalomet genom allémetoden med Eo utan använt 2x2 vilket inte har varit en bra metod för henne och mig, när man har facit i hand. Det som är lite skönt för min självkänsla är att Pana har en supergrym slalom så det beror inte bara på mig och min träning att slalomet inte har blivit så bra som jag har velat utan att det faktiskt också beror på träningsämnet och individen.

Jag får försöka att köra lite varje dag så Eo får upp självförtroendet och sedan blir det till att släpa med sig slalomet till klubben så jag kan använda det där också. Det är i längre kombinationer och banor som hon kan tycka det blir jobbigt. Oftast är det inte några problem på träning utan det kommer på tävling men jag måste ju börja någonstans och har jag det felfritt på träning så ökar det chansen att hon börjar förbättra sig på tävling också.

Härligt att ha en liten hund så jag kan använda mina tygtunnlar. De stora hundarna drar med sig tunnlarna om de inte ligger rakt fram.


Kommentarer
Postat av: Mikaela

Slalom = ångest! I alla fall i mitt huvud... Det gick bra med Ella, som i alla fall kunde vänsterslalom riktigt bra. Nu, efter mycket träning, kan hon slalom på båda sidor, och tar de flesta ingångar.Flashi har jag inte alls lyckats med. Så, hur det ska gå med Gry ... återstår att se ;)

2011-11-09 @ 10:43:22
URL: http://www.elegantdogs.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0