Huggorm

Det blev ingen träning igår.. Våren kommer även med tråkigheter.. Igår hade Tommy promenerat med hundarna och Peg hade upptäckt 2 st huggormar. Tommy ropade in henne och det var inte mer med det. Hundarna var i bilen medan vi var på ett möte och när de sedan kom ut igen såg Tommy att Peg såg lite annorlunda ut i ansiktet.

Helt uppsvullen var hon lilla tjejen. Det var bara att åka i ilfart till veterinären och de kollade över henne. Hon verkade vara vid friskt mod och det hade ju gått några timmar redan. Peg hade inte sagt någonting så det var inte lätt att veta att hon var biten. Tack och lov så hände inget. På tre timmar kan de coola om man har riktigt otur. Peg fick smärtstillande och en undersökning. Hon fick åka hem med restriktionerna, mycket vätska, koppelpromenader i 2 veckor och ett återbesök för att kolla av, framförallt, njurarna om några veckor. Uppsikt under natten var också ett måste ifall slemhinnorna i ändrade färg för då var det bara att kasta sig in i bilen för att åka till Strömsholm för att injecera motgift. Tack och lov var det inga förändringar under natten och Peg har sovit gott.

Svullnaden har under natten gått ner på halsen men hon var fortfarande redigt svullen över nosen men har under dagen också försvunnit mer och mer. Puhh.. nu hoppas jag vi kan pusta ut och hoppas faran är över. Det man måste tänka på är att absolut inte anstränga hunden så nu får tjejerna gå promenader åtskilda. Tommy skulle iväg på privatlektioner nästa vecka med Peg och Pana, men nu får han ta med sig racersheltien istället. Ibland är det tur att man har flera hundar :)

En av de två huggormarna Peg träffade på igår. Kanske detta är den skyldiga.. Kan man kräva skadestånd av en orm?


Kommentarer
Postat av: Kerstin

Ojdå, stackars Peg. Skönt att det verkar ha gått bra med henne!

2011-03-25 @ 16:47:53
URL: http://marjoram.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0